Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Wagen op stal of verkopen

Facebookpinterest

Wat kun je nu allemaal doen met jouw wagen wanneer je voor langere tijd op reis gaat? Heb je onmiddellijk terug een wagen nodig wanneer je terug thuis komt? Is de wagen oud en versleten en aan vernieuwing toe? Bekijk eerst of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Een auto verkopen gaat niet altijd even snel maar ze lang op stal zetten kan ook wat kosten of nadelig zijn voor de mechaniek van de wagen.

Enkele tips

  • Je kunt de wagen verkopen aan een garagist of dealer. Een dealer heeft het voordeel dat je de wagen vlak voor vertrek nog kunt afleveren en je die niet moet laten keuren voor verkoop. Zo kun je de wagen behouden tot wanneer je ze niet meer nodig hebt. Je zult er wel een pak minder geld voor krijgen.
  • Vergeet ze niet te laten keuren indien je ze aan een particulier wil verkopen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen indien er stukken hersteld moeten worden.  Een koper geeft een voorschot, daarna ga je naar de keuring, laat je herstellen wat nodig is en na keuring krijg je papieren voor de koper. Het is niet de bedoeling dat je dan nog een paar maanden zelf met de wagen rondrijdt. Dit is dus een omslachtigere manier om je wagen net voor vertrek kwijt te geraken. Vraag desnoods aan familie om ze te verkopen terwijl je weg bent.
  • Je kunt ze laten stallen bij familie, garagist of in een stallingshangar. Er zijn firma’s die deze diensten aanbieden tegen betaling per maand. Vraag om af en toe eens de motor te laten draaien en pomp de banden goed op. Indien die bij familie staat en de wagen is uitgeschreven laat ze er dan in geen geval mee rondrijden.
  • Dien je nummerplaat op tijd terug in voor je vertrekt . Dit doe je bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Zij zullen de nummerplaat schrappen uit het voertuigenregister. Zolang de plaat niet werd geschrapt, blijf je verkeersbelasting betalen, en meestal ook de verzekering voor het voertuig. Geef de nummerplaat met stempel (achterste) nummerplaat af in je postkantoor (€ 9.75 ) of in de brievenbus van een DIV bureau. Het schrappingsbewijs dat je later krijgt kun je afgeven aan je verzekeraar. Vaak krijg je dan nog geld terug indien je voor een jaar belasting en verzekering had betaald en die dus een aantal maanden niet meer gebruikt.
  • Zeg op tijd je verzekeringen op alsook je pechverhelping tenzij die een reisverzekering bevat die je kunt gebruiken. Bekijk de regeltjes en uitzonderingen.

admin • 14 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close