Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

reisbestemming

7 tips voor het vinden van jouw reisbestemming

Facebookpinterest

Je wil graag op reis gaan. Alleen weet je nog niet zo goed waar naartoe of wanneer te vertrekken? Er is zoveel keuze dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen graag bij het vinden van jouw toekomstige reisbestemming.

Voor je beslist waar de reis naartoe gaat, kan het misschien nuttig zijn om eerst even na te gaan wat je verlangt van jouw vakantie. De keuze van een reisbestemming kan namelijk door erg veel factoren bepaald worden. Ga af op je gevoel en je persoonlijke voorkeur. Er zijn honderden websites met reisblogs van andere reizigers waar je inspiratie kan opdoen. Ook facebook, instagram en pinterest kunnen jou eindeloos veel ideeën opbrengen.

 

1 Bekijk je tijd en budget om te reizen

Wie weinig tijd heeft en toch veel wil zien heeft vaak een groter budget nodig (denk aan binnenvluchten, snellere treinen/bussen,..) en kiest beter geen al te grote landen.  Een groot land willen zien op een paar weken tijd, kan lijden tot stress en teleurstellingen als je bezienswaardigheden moet missen door tijdsgebrek.

Wie nood heeft aan comfort en luxe, voorziet beter een groter budget en een land waar het openbaar vervoer goed is afgesteld op toeristen.

 

2 Maak een bucketlist

Is er een festival waar je aan wil deelnemen? Een feestdag die in een ander land de moeite is om te vieren? Een sport, trektocht of avontuurlijke uitdaging die je graag eens zou uitproberen ? Een monument dat je al van kleins af interessant vond ? Je vindt vast en zeker 5 dingen waarvan je denkt dat je ze ooit eens gezien of gedaan wou hebben.

 

3 Denk aan het seizoen van jouw reisbestemming

Wil je naar een populair land tijdens het hoogseizoen? Dan zal het vaak erg druk zijn wat de prijzen de hoogte injaagt. Goedkope accommodatie is immers sneller volgeboekt. Ook openbaar vervoer kan moeilijker te regelen zijn omwille van volle bussen en treinen. Het kan vaak ook rijtje schuiven zijn bij het bezoeken van populaire bezienswaardigheden.

Wil je naar een land tijdens het regenseizoen? Dan is het vaak minder druk, zijn de prijzen goedkoper en de natuur mooi groen. Maar het slechte weer kan dan wegen en paden ontoegankelijk maken. Een regenseizoen is in elk land ook anders en wil niet zeggen dat het de hele dag non-stop regent.

Lees meer:  regenseizoen of hoogseizoen?
 

4 Bekijk een wereldkaart en lees reisbrochures

Bestudeer eens een wereldkaart. Welke landen ken jij en welke niet? Doorblader dan wat reisgidsen. In reisbureaus liggen tal van brochures die je kunt meenemen om thuis verder te bestuderen. Daarin vind je bondige beschrijvingen van wat er in een land allemaal te zien is, met kaarten en wat foto’s om je te inspireren.

Ook het lezen van reisblogs of bekijken van foto’s van reisbloggers op instagram kunnen jou leuke ideeën opleveren bij het vinden van jouw droombestemming.

Op websites van organisaties die avontuurlijke groepsreizen organiseren zoals Koningaapjokerandersreizen, djoserbest of travel , KrisKras,… vind je reisroutes die je kunt gebruiken ter inspiratie.

Als alleen reizen voor jou nog een stap te ver is en je budget het toelaat, kun je natuurlijk ook bij deze organisaties terecht voor het boeken van een heel leuke groepsreis.

Vraag hieronder alvast gratis reisbrochures aan.

 

Leuke lectuur die je kan helpen of gewoon om in de boekenkast te hebben.

 

5 Wil je veel party op jouw reisbestemming?

Er zijn backpackers die tijdens het reizen heel graag en veel willen feesten maar er zijn ook die dit soort reizigers en plaatsen mijden als de pest.  In Azië vind je bijvoorbeeld veel party bestemmingen waar je naar hartenlust tot in de vroege uurtjes kan dansen en drinken.  Hoop je op rustige avonden en nachten? Hou daar dan rekening mee tijdens het kiezen van bestemmingen en hotels.

 

6 Wil je een wagen huren of kies je voor openbaar vervoer?

Voor wie meer nood heeft aan comfort en vrijheid, kan opteren om op reis een wagen te huren. Bekijk welke landen deze mogelijkheid aanbieden en of het verkeer daar wat meevalt. Als je hier al geen held bent in het verkeer, dan zijn er al heel wat landen die uit de boot vallen 😉

In een land zoals Amerika of Australië, is een auto huren vaak de enige optie maar ook erg gemakkelijk. Je hebt landen zoals Marokko, Zuid-Afrika, Costa Rica, enzovoort, waar je met het openbaar vervoer overal naartoe kan maar een eigen wagen je toch iets meer vrijheid biedt.

Lees meer:  het huren van een wagen op reis.

 

7 Cultuur of natuur op jouw reisbestemming?

Vertoef je graag in de natuur of krijg je al de kriebels bij het denken aan insecten of wilde dieren? Hou je ervan om aan het strand te liggen of begrijp je niet hoe mensen hun tijd hieraan kunnen verspillen? Wil je vooral musea en tempels bezoeken of vind je dat eerder saai? Wil je de bergen in om te hiken? Ben je op jouw best in een bruisende stad? Of moet jouw reis een mix zijn van dit alles?

Persoonlijk bevatten mijn droombestemmingen altijd vulkanen. Mijn reizen zijn vaak afgestemd op  landen die minstens 1 of meerdere vulkanen hebben.  Er zijn landen die van alles iets te bieden hebben maar er zijn er waar je bijvoorbeeld echt moet zijn omwille van de prachtige jungles, de hoogste bergen, de mooiste musea of tempels, de kleurrijkste bevolkingsgroepen, het relaxte strandleven, het party gebeuren, enzovoort…

Vond je dit artikel interessant? Je kunt onze facebookpagina leuk vinden om verder op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en tips om zelfstandig op reis te gaan.

Facebookpinterest

admin • 16 april 2017


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close