Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Waar en wanneer op trektocht?

Persoonlijk vinden wij niets leuker dan een goede, lange, stevige trektocht. Hiking doorheen de bergen, jungle, langs dorpjes, valleien of rijstvelden. Het maakt niet uit. Zolang we maar even back to basics kunnen leven, één zijn met de natuur en genieten van al het moois dat ons pad kruist.

Afzien hoort daar ook bij maar je leert jezelf beter kennen en leert om terug te genieten van je basisbehoeften. Een warme maaltijd smaakte nooit zo goed. Je schoenen uitdoen deed nog nooit zo’n deugd. Een warme douche nemen was nog nooit zo hemels.

Er is een enorm groot aanbod aan trekroutes op deze planeet. Je kunt kiezen om je vakantie te spenderen aan één enkele of meerdere trektochten of om een reis te combineren met een (kleinere) trektocht ter plaatse.

Je zorgt er het beste voor dat je toch wat voorbereid bent als je van plan bent om een meerdaagse trektocht te maken. Lees in je reisgids of op het internet wat de mogelijkheden zijn. Weet welke tochten er allemaal zijn en hoe lang ze minimum duren. Zoek wat op Google (in het Engels vind je meer) of ga eens de AS adventure of een reisboekenwinkel binnen. Daar vind je boeken genoeg over trekgebieden.

Er zijn ook facebookpagina’s die het thema hiking behandelen en waar je veel informatie kan vragen aan de leden die op deze pagina’s actief zijn.

Debbie Sanders is een professionele bergwandelaarster met een website bomvol informatie over tochten in Europa.

The big outside is een mooie Engelstalige blog over hikes.

Everytrail is een uitstekende site om veel informatie te vinden over alle wandelingen(kort of lang) op deze wereldbol.

 

Waar en wanneer op trektocht?

nieuw zeeland tot nicaragua 620

  • Bekijk wanneer het trekseizoen begint en eindigt. In de winter zijn veel routes gesloten, onbegaanbaar of niet meer voorzien van accommodatie. Wanneer is het regenseizoen? Waneer is het lawineseizoen? Welk is de mooiste tijd voor fauna en flora, etc.
  •  Belangrijk is ook om te weten of er openbaar vervoer van en naar de route vertrekt.
  • Is de route die je wilt bewandelen populair tijdens het hoogseizoen en wil je daarbij ook nog eens in de hutten overnachten? Dan zal je misschien alles op voorhand moeten reserveren. Je hebt dan nood aan een goede planning.
  • Voorzie altijd een reserve dag en plan niet teveel kilometers op één dag als je nog vrij onervaren bent. Slecht weer, extreme hitte en fysieke problemen zullen je tocht langer maken. Wij trekken altijd net voor of achter het hoogseizoen om de grootste drukte te mijden.
  • Zoek op of je tijdens de route plaatsen tegenkomt waar je je eigen potje kunt koken of een maaltijd kan krijgen. Niet alle trekroutes zijn voorzien van hutten en dan heb je wel je tent, slaapzak, gasvuurtje en ook een kookpot, gamel en bestek nodig. Bekijk hier onze informatie over kampeermateriaal.
  • Ben je niet gewoon van veel gewicht te dragen of veel bergop te wandelen? Houd je planning dan realistisch en werk thuis zeker nog aan je fysiek. Je kunt in het slechtste geval beroep doen op dragers.
  • Je kunt tijdens je trektocht te kampen krijgen met blaren, hoogteziekte, rugpijn, oververmoeidheid, zonneslag, slecht weer, lawines, etc. Voorzie je van een goede EHBO set en gebruik je gezond verstand.
  • Leer werken met kompas en kaart. Als je eens van de route wil afwijken zul je dit zeker nodig hebben.
  • In dit hoofdstuk geven we je een aantal praktische zaken en veel tips mee die je kunt gebruiken als je een trektocht wilt maken. We schenken ook wat aandacht aan een aantal populaire trektochten.
hiking

admin • 9 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close