Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Een wereldreis maken doe je niet zomaar

Facebookpinterest

Een wereldreis maken of eens veel langer dan 2-3 weken op reis kunnen gaan. Wie droomt daar nu niet van? Wij hebben deze droom waargemaakt door in 2009 één jaar lang op wereldreis te gaan. Het was een groots avontuur dat ons van volledige vrijheid deed genieten en waar we nu nog steeds niet over kunnen zwijgen. Het heeft onze persoonlijkheid en kijk op de wereld zeker positief beïnvloed. Maar een wereldreis maken doe je natuurlijk niet zomaar.

Bekijk zeker ons stappenplan om een wereldreis te regelen.

 

Voor wie

Dit is natuurlijk niet voor iedereen even haalbaar. Zeker niet wanneer je een huis moet afbetalen en/of kinderen hebt. Ook qua voorbereiding en budget komt hier toch heel wat bij kijken. Wat moet je met je werk doen? Wat doe je met je huis en inboedel? Hoeveel geld heb je nodig? Waar kan je naartoe gaan en hoe plan je zoiets? Wat heb je allemaal nodig? Wil je vrijwilligerswerk doen? We hadden zelf ook ontzettend veel vragen en twijfels en willen jullie een overzicht meegeven waar je allemaal aan moet denken.

 

Budget

Zonder geld ga je niet ver geraken. Het begint al bij het boeken van vluchten, het betalen van een reisverzekering, vaccinaties, kopen van een reisuitrusting, etc.. Het is dus belangrijk om vooraf toch al een mooi bedrag bijeen gesprokkeld te hebben.

Zelf hebben wij twee jaar hard gespaard en nog kunnen overleven op een uitkering van de RVA die we kregen tijdens onze loopbaanonderbreking (lucky us). Dit voordeel krijg je nu niet meer wanneer je loopbaanonderbreking zonder geldige reden neemt. Zie verlof en tijdskrediet.

Vergeet ook niet dat je nog geld moet overhouden voor wanneer je terug thuis bent. Wij hadden geld nodig voor een nieuwe zetel, een wagen, verzekeringen en een waarborg voor een nieuw appartement. Reken en tel…. We hadden een vrij groot bedrag nodig om opnieuw te kunnen beginnen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf naar welke landen je wil gaan en wat je er allemaal wil doen. Dit bespreken we in het hoofdstuk budget voor een wereldreis.

Tegenwoordig is bloggen erg populair. Er zijn reizigers die tijdens hun reizen een blog bijhouden. Wie goed kan schrijven, mooie foto’s neemt, originele bestemmingen bezoekt of op een aparte manier de wereld rondreist en bijgevolg veel lezers en/of volgers heeft, kan daar een centje mee verdienen.  Maar dan moet je er wel werk insteken en wat kennen van affiliate marketing.

 

Planning

Het is onmogelijk om een wereldreis tot in de puntjes te plannen. Dat is trouwens ook geen goed idee.  De route zal door tal van omstandigheden altijd wijzigen. Het heeft dus geen nut om voor een lange tijd elke dag accommodatie vast te leggen. Flexibel zijn is tijdens een wereldreis ook veel leuker. Je bent vrij en je ziet wel wat er op je af komt. Vind je het ergens leuk? Dan blijf je wat langer. Is er een plaats die tegenvalt? Dan ben je snel weer weg.

Het rondreizen is veel gemakkelijker dan iedereen denkt. Je wordt het verrassend snel gewoon om elke dag een nieuwe slaapplaats, eten en vervoer naar je volgende bestemming te zoeken. Alle landen zijn perfect voorzien op toerisme en je kunt ter plaatse nog oneindig veel tours boeken.

 

Veel te regelen

Het is veel belangrijker om goed te weten wat je, voor je vertrek,  thuis allemaal moet regelen om tijdens het reizen niet in de problemen te komen. Denk maar aan onbetaalde rekeningen, onopgezegde abonnementen, problemen met de VDAB of RVA, bankkaarten die niet meer geldig zijn, vergeten visums, vaccinaties, etc…

 

Genieten

Eens je met een gerust hart kunt vertrekken dan maak je de reis van je leven mee. Je leeft een tijdje met een onwaarschijnlijk gevoel van vrijheid. Je zult fantastisch mooie dingen zien en meemaken en ook veel leuke mensen leren kennen.

Wij zijn tijdens die reis enorm gegroeid (ook naar elkaar) en mentaal veel sterker terug thuis gekomen. Als het je droom is om een wereldreis te maken dan kunnen wij enkel zeggen dat je die droom moet waarmaken. DOEN.

 

admin • 14 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close