Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

tijdskrediet

Verlof en tijdskrediet om op reis te gaan

LET OP !!!! Vanaf april 2017 kan men geen tijdskrediet zonder motief meer aanvragen!!!

Lang op reis gaan is zalig. Maar je hebt natuurlijk meer verlof nodig. Misschien overweeg je verlof zonder wedde, tijdskrediet, of andere? Dat zijn allemaal belangrijke beslissingen die eerst moeten besproken, goedgekeurd en getekend worden door jouw werkgever. Ook voor jouw werkgever zijn er gevolgen. Let op! Wij bespreken hier de Belgische wetgeving.

Er zijn grote verschillen tussen verlof zonder wedde en tijdskrediet zowel op vlak van uitkering als bescherming tegen ontslag.

 

Tijdskrediet om op reis te gaan

Wie fulltime tijdskrediet/loopbaanonderbreking wil nemen om lang te reizen, moet goed weten dat dit vanaf april 2017 niet meer mogelijk is. Tijdskrediet zonder motief kan men niet meer aanvragen. Je kan dit enkel nog om een opleiding te volgen of voor zorg van kinderen of familieleden.  Lang(er) op reis gaan via tijdskrediet kan in principe alleen nog maar met kinderen 😉

 

Verlof zonder wedde om op reis te gaan

Je kunt in het slechtste geval nog proberen om verlof zonder wedde te nemen. Daarvoor moet je op de goedheid van je werkgever rekenen. Het is geen plicht. Helaas ben je dan niet beschermd tegen ontslag. Laat alles goed op papier zetten.

Of je nu tijdskrediet of verlof zonder wedde neemt, beide keuzes zullen ook invloed hebben op het aantal verlofdagen en vakantiepremies het jaar nadien.

 

Enkele tips

  • Vraag alles RUIM op tijd aan en spring desnoods eens binnen bij de RVA met al je vragen. Mailtjes worden vaak snel beantwoord.
  • Neem je verlof zonder wedde? Laat je werkgever dan alle beslissingen en afspraken op papier zetten en laat het zeker ondertekenen met datum en stempel.
  • Check vooraf in welk seizoen je op je bestemming zult terechtkomen. Je kunt veel geld besparen door het hoogseizoen te vermijden maar het kan ook nadelen hebben naar het klimaat toe. Meer informatie hieromtrent vind je bij regenseizoen of hoogseizoen?.

Extra info over alle soorten verlof vind je hier:

RVA
ACV

 

Er zijn nog andere mogelijkheden voor wie lang op reis wil. We bespreken deze hier stoppen met werken om op wereldreis te gaan
Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze tips om zelfstandig te reizen? Dan kun je onze facebookpagina leuk vinden.

admin • 14 november 2015


Previous Post

Next Post

Close