Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Toiletgerief

We hebben tijdens het reizen natuurlijk ook wat spullen nodig om ons te kunnen opfrissen. Deodorant, een stuk zeep, shampoo en je tandenborstel mogen hier niet ontbreken. Een vrouw zal wellicht veel meer willen meesleuren dan de mannen. Ik kan het ook niet laten om een mini stijltang mee te nemen. Hey… tijdens het uitgaan op reis willen we er toch ook goed uitzien?

Toch is het een kwestie van te leren doseren. Je vindt overal ter wereld basisproducten voor in je toilettas dus uiteindelijk zal je wel niks tekort komen.

Een inpaklijst voor je bagage om kruisjes bij te zetten kun je hier downloaden. inpaklijst

 

Enkele tips

  • Een grote toilettas die je kunt ophangen in openbare douches is erg handig. In de HEMA vond ik eens een toilettas dat uit drie delen bestond. Er hing een haakje aan en er zat een spiegeltje in. Die was perfect om op reis te gaan.
  • Zorg dat je de toiletspullen wat kunt verdelen en dat de stof waterafstotend is. Er kunnen altijd vloeistoffen lekken in je rugzak of alles kan nat worden in de douche.
  • Kies voor flesjes met stevige doppen die niet makkelijk kunnen loskomen of openspringen. Het is rotvervelend als er iets is uitgelekt in je rugzak.
  • Je kunt verschillende kleine reisflesjes kopen en daarin wat shampoo of douchegel doen. Je hoeft die grote flessen echt niet mee te nemen. Vaak laten andere toeristen hun restjes shampoo of douchegel achter in de douches van hostels. Je kunt jouw kleine reisflesjes dan zo bijvullen.
  • Ook crèmes, lotions, scrubs kun je in kleine potjes doen. Je kan ook vaak producten in kleinere verpakking kopen zoals scheergel of deodorant.
  • Wij nemen zelf geen douchegel mee maar een gewoon stuk zeep. Dat gaat lang mee en neemt weinig plaats in. Vergeet enkel geen hard doosje om ze in te bewaren.
  • Neem een paas washandjes mee. Dat hebben we zelden gevonden op reis.
  • Vergeet ook geen oorstaafjes, pincet, nagelvijltje, Aloë Vera en scheermesjes.
  • Lipbalsem zul je altijd nodig hebben. Als bescherming tegen de zon, de kou maar vooral tegen de lucht van de airco in bussen of je gehuurde wagen.
  • Steek je toilettas niet in je handbagage als je een vlucht neemt. Dikke kans dat je alle flesjes waar meer dan 100 ml vloeistof in zit, mag afgeven. Wikkel je toilettas eventueel wel in een plastiek zak in je grote bagage zodat uitgelopen vloeistoffen opgevangen kunnen worden.

 

Handdoeken

Het is bij ons nog steeds moeilijk om te beslissen hoeveel handdoeken we moeten meenemen.

Je kan er kopen van microvezel die licht van gewicht zijn, snel drogen en ook niet veel plaats innemen. Wij vinden persoonlijk dat sommige van die handdoeken snel gaan stinken wanneer je ze niet laat verluchten en we vinden de stof niet aangenaam om je mee af te drogen. Tijdens trektochten zijn microvezel handdoeken wel handig.

Wij nemen uiteindelijk toch altijd een microvezel handdoek mee en dan nog een gewone handdoek. In de meeste hotels liggen er handdoeken voor je klaar.  In jeugdherbergen niet al kun je er altijd huren.

Ben je van plan om veel op het strand te gaan liggen neem dan aub geen groot badlaken mee. Je rugzak zal snel vol zitten. Neem in de plaats daarvan een sarong mee. Dat kan zelfs nog dienstdoen als rokje. Overal waar er populaire badplaatsen zijn kun je die ook kopen. Badlakens trouwens ook.

 

 

admin • 1 december 2015


Previous Post

Next Post

Close