Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

online boeken hotel

Online boeken van een hotel. Onze tips.

We boeken steeds meer een hotel online. Hoe vind je nu een goede accommodatie zonder dat je ze hebt gezien? Er zijn zoveel (budget) overnachtingsmogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod en de prijzen van hotels verschillen enorm maar ook op verschillende boekingssites maken ze je horendol met allerlei aanbiedingen.  We geven je enkele tips en ervaringen mee zodat je vlotter de juiste keuze kunt maken.

 
 

Gebruik zoekmachines en vergelijk prijzen

Er zijn een aantal zeer goede websites voor het online boeken van een hotel. Probeer eens trivago, booking.com, hostelworld, hostelbookers,  Denk je een goed hotel te hebben gevonden? Dan kan het geen kwaad om de prijs nog eens op een andere zoekmachine op te zoeken. Alhoewel trivago heel veel boekingssites vergelijkt en reeds voor jou de goedkoopste optie eruit filtert. Wij beginnen onze zoektocht altijd via deze site. Probeer het hieronder zelf eens uit.


 
 

Gebruik de zoekfilters

Wil je een privé badkamer? Moet er WIFI op de kamer zijn?  Heb je parking nodig?  Is er ontbijt inbegrepen? In welke prijscategorie zoek je? Door aan te duiden wat je wil of wat je niet wil, kan je het aantal zoekresultaten sterk reduceren.  Zo ben je al een stap dichter bij het vinden van een hotel die het beste bij jou past.
 

Kijk goed naar de locatie en het soort hotel

Is dit hotel dicht bij het centrum gelegen? Is er openbaar vervoer in de nabijheid? Valt er in de buurt iets te beleven? Maak voor jezelf uit wat je belangrijk vindt. In een toeristisch centrum kunnen de prijzen ook een flink stuk hoger liggen.

Hou je van rust en stilte? Ga dan niet op zoek naar accommodatie te midden van een uitgaansbuurt of drukke straat. Ken je de stad niet? Lees dan wat reviews. Indien je een paar keer hebt gelezen dat het om een luidruchtige buurt gaat dan weet je genoeg. Vermijd party hostels als je stilte wil.

Wil je mensen ontmoeten? Kies dan eerder wel voor een hostel. Zij organiseren vaak leuke thema avonden, tours en hebben soms een bar. Wij komen regelmatig ook nog oudere mensen en koppels tegen in hostels. De naam jeugdherberg is soms wat misplaatst maar je hebt er wel het meeste kans om andere jonge reizigers te ontmoeten waar je tours mee kan delen of een avondje mee kan gaan stappen.
 

Bekijk alle extra’s die ze aanbieden

Wat is er allemaal inbegrepen in de prijs? Ontbijt? Moet je betalen voor WIFI? Is er een opbergruimte voor bagage? Moet je een voorschot betalen? Dit zijn allemaal niet onbelangrijke elementen om rekening mee te houden.

Bestaat er een kans dat je zult moeten annuleren? Bekijk dan goed hun voorwaarden. Soms kun je tot een paar dagen ervoor nog gratis annuleren. Bij anderen worden er kosten in rekening gebracht.

 

Lees reviews, reviews en nog eens reviews

Wie kan jou beter informeren over een hotel dan de klanten zelf? Lees daarom, tijdens het online boeken van een hotel, een groot aantal beoordelingen. Iedereen zal goede maar ook minder goede ervaringen overhouden aan hun accommodatie. Het is aan jou om af te wegen welke negatieve en welke positieve elementen het beste bij jouw wensen passen.

Op alle boekingssites maar ook op tripadvisor en zelfs google en facebook vind je heel veel reviews. Er zijn ook tal van facebookgroepen over reizen waar je bij ervaren reizigers terecht kunt met je vragen over goede hotels of in welke buurt het leuk vertoeven is.

Vind je geen reviews? Vertrouw je het niet? Boek dan niet! Zo simpel kan het zijn.

online boeken van een hotel

Kleinste hotelkamer ooit in Hong Kong.

 

Laat je niet opjagen

Zoek je online naar een hotel en zie je plots een pop up verschijnen dat er op dat moment nog 10 andere bezoekers de kamer aan het bekijken zijn? Laat je vooral niet opjagen. Dat is vaak een middeltje om je sneller te doen boeken. Kijk toch nog eens rustig rond. Je kunt vaak je favorieten opslaan om ze dan te vergelijken met elkaar.

 

Ga voor een alternatief

Probeer eens overnachting te zoeken via Airbnb. We moeten eerlijk zijn dat het is niet zo goed is voor de lokale economie aangezien je bij particulieren overnacht en niet in echte hotels. Maar er valt soms (als je snel bent) veel geld te besparen. We hebben er zelf goede ervaringen mee maar boeken dit enkel in grotere steden waar hotels vaak te duur zijn of de goedkopere reeds volgeboekt.
Nog geen Airbnb account? Via onderstaande link kun je 30 euro korting op je eerste boeking krijgen. 

Onderstaande alternatieven zijn ook zoekmachines die vakantiehuizen van particulieren vergelijken maar naar onze mening vaak wat duurder, luxueuzer en exclusiever. Toch kun je op deze manier vaak een leuk huisje of appartement vinden om “goedkoper” een tijdje te verblijven. Of bijvoorbeeld om met je vrienden of familie op reis te gaan.

Home2go

Homeaway

Waytostay

Wimdu
 

Boek op tijd

Reis je tijdens een vakantieperiode, verlengd weekend of is er een festival op jouw bestemming? Dan kan de goedkopere accommodatie sneller volgeboekt zijn. Steeds meer mensen gaan op reis en boeken zelf hun hotel online.

Via booking.com kun je vaak een slaapplaats boeken met gratis annulering tot een bepaalde periode. Dit is zeker een aanrader wanneer je iets zoekt in een populaire stad of tijdens het hoogseizoen. Vind je later toch iets beter? Dan kun je alsnog annuleren.

Probeer het hieronder eens uit.


 

Neem contact op met de accommodatie

Eens je hebt geboekt, doe je er goed aan om alle bevestigingen, e-mails of informatie die je zult ontvangen in verband met jouw boeking, goed bij te houden. Print ze af, mail ze naar een andere medereiziger en zet het op een cloud of USB stick. Zorg gewoon dat je er ten alle tijde vlot aan kan.

Na jouw boeking kun je reeds contact opnemen met het hotel of de verhuurder om zeker te zijn of alle informatie goed is doorgekomen.  Een week voor vertrek neem je opnieuw contact op. Je kunt daarin wat meer informatie geven over bijvoorbeeld het uur van aankomst of bepaalde wensen.

Mochten er zich dan toch problemen voordoen met het hotel dan heb je alvast wat bewijsmateriaal dat ze zeker op de hoogte waren van jouw komst.

Lees meer: problemen met je hotel.

 

Surf anoniem en zet je cookies uit

Alhoewel dit niet echt bewezen is, zouden de prijzen van deze websites omhoog gaan door het gebruik van cookies. Ze slaan de gegevens van eerdere zoekopdrachten op. Zo kan het lijken alsof je ticket of hotel altijd maar duurder wordt en ga je in paniek sneller boeken.

Mocht je hier toch geen risico’s willen nemen dan kun je anoniem surfen door bij Google Chrome control + shift+ n in te drukken. Een nieuwe pagina zal openen. Bij Internet Explorer druk je op control+ shift+ p. Of je opent in het menu een incognitovenster voor je begint met zoeken.

Eventueel kun je Ghostery installeren. Dit is een gratis toepassing die je kunt toevoegen aan je browser. Je krijgt informatie over wie er allemaal met jou meegluurt. Met Ghostery kun je elke gluurder gewoon uitvinken.
Vond je dit artikel nuttig? Vind onze facebookpagina leuk en mis geen enkel nieuwtje en tip om zelfstandig op reis te gaan.

admin • 29 mei 2017


Previous Post

Next Post

Close