Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

online boeken hotel

Tips voor het online boeken van een hotel

Facebookpinterest

We boeken steeds meer een hotel via het internet. Hoe vind je nu een goede slaapplaats zonder dat je ze hebt gezien? Er zijn zoveel (budget) overnachtingsmogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod en de prijzen van hotels verschillen enorm maar ook op verschillende boekingssites maken ze je horendol met allerlei aanbiedingen.  We geven je enkele tips en ervaringen mee zodat je vlotter de juiste keuze kunt maken.

 

Surf anoniem en zet je cookies uit

Veel reiswebsites maken gebruik van cookies. Ze slaan de gegevens van eerdere zoekopdrachten op. Zo kan het lijken alsof je ticket of hotel altijd maar duurder wordt en ga je in paniek sneller boeken. Anoniem surfen kan door bij Google Chrome control + shift+ n in te drukken. Een nieuwe pagina zal openen. Bij Internet Explorer druk je op control+ shift+ p.  Of je opent in het menu een incognitovenster voor je begint met zoeken.

Eventueel kun je Ghostery installeren. Dit is een gratis toepassing die je kunt toevoegen aan je browser. Je krijgt informatie over wie er allemaal met jou meegluurt. Met Ghostery kun je elke gluurder gewoon uitvinken.

 

Vergelijk prijzen

Er zijn een aantal zeer goede websites waar je op zoek kunt gaan naar accommodatie. Probeer eens trivago, booking.com, hostelworld, hostelbookers,  Denk je een goed hotel te hebben gevonden? Dan kan het geen kwaad om de prijs nog eens op een andere site op te zoeken. Alhoewel trivago al heel veel boekingssites vergelijkt en reeds voor jou de goedkoopste optie eruit zoekt. Wij beginnen onze zoektocht altijd via deze site. Probeer het hieronder zelf eens uit.

 

Gebruik de zoekfilters

Wil je een privé badkamer? Moet er WIFI op de kamer zijn?  Heb je parking nodig?  Is er ontbijt inbegrepen? In welke prijscategorie zoek je? Door aan te duiden wat je wil of wat je niet wil, kan je het aantal zoekresultaten sterk reduceren.  Zo ben je al een stap dichter bij het vinden van een hotel die het beste bij jou past.

 

Lees reviews, reviews en nog eens reviews

Wie kan jou beter informeren over een hotel dan de klanten zelf? Daarom, lees een groot aantal beoordelingen. Iedereen zal goede maar ook minder goede ervaringen overhouden aan hun accommodatie. Het is aan jou om af te wegen welke negatieve en welke positieve elementen het beste bij jouw wensen passen.

Op alle boekingssites en vooral ook op tripadvisor vind je heel veel reviews. Er zijn ook tal van facebookgroepen over reizen waar je bij ervaren reizigers terecht kunt met je vragen over goede hotels of in welke buurt het leuk vertoeven is.

online boeken van een hotel

Kleinste hotelkamer ooit

 

Kijk goed naar de locatie en het soort hotel

Is het hotel dicht bij het centrum gelegen? Is er openbaar vervoer in de nabijheid? Valt er in de buurt iets te beleven? Maak voor jezelf uit wat je belangrijk vindt. In een toeristisch centrum kunnen de prijzen ook een flink stuk hoger liggen.

Hou je van rust en stilte? Ga dan niet op zoek naar accommodatie te midden van een uitgaansbuurt of drukke straat. Ken je de stad niet? Lees dan wat reviews. Indien je een paar keer hebt gelezen dat het een luidruchtige buurt is dan weet je genoeg. Vermijd dan ook de hostels.

Wil je mensen ontmoeten? Kies dan eerder wel voor een hostel. Zij organiseren vaak leuke thema avonden, tours en hebben soms een bar. Wij komen regelmatig oudere mensen en koppels tegen in hostels. De naam jeugdherberg is soms wat misplaatst maar je hebt er wel het meeste kans om andere jonge reizigers te ontmoeten waar je tours mee kan delen of een avondje mee kan gaan stappen.

 

Bekijk alle extra’s

Wat is er allemaal inbegrepen in de prijs? Ontbijt? Moet je betalen voor WIFI? Is er een opbergruimte voor bagage? Moet je een voorschot betalen? Dit zijn allemaal niet onbelangrijke elementen om rekening mee te houden.

Bestaat er een kans dat je zult moeten annuleren? Bekijk dan goed hun voorwaarden. Soms kun je tot een paar dagen ervoor nog gratis annuleren. Bij anderen worden er kosten in rekening gebracht.

online boeken van een hotel

Lekker ontbijtje in Lissabon

 

Laat je niet opjagen

Zoek je online naar een kamer en zie je plots een pop up verschijnen dat er op dat moment nog 10 andere bezoekers de kamer aan het bekijken zijn? Laat je vooral niet opjagen. Dat is vaak een middeltje om je sneller te doen boeken. Kijk toch nog eens rustig rond. Je kunt vaak je favorieten opslaan om ze dan te vergelijken met elkaar.

 

Ga voor een alternatief

Probeer eens overnachting te zoeken via Airbnb. We moeten eerlijk zijn dat het is niet zo goed is voor de lokale economie aangezien je bij particulieren overnacht en niet in echte hotels. Maar er valt soms (als je snel bent) veel geld te besparen. We hebben er zelf enkel goede ervaringen mee maar doen dit ook enkel in de grotere steden waar hotels vaak te duur zijn of de goedkopere reeds volgeboekt.
Nog geen Airbnb account? Via onderstaande link kun je 30 euro korting op je eerste boeking krijgen. 

Onderstaande alternatieven zijn ook kamers en appartementen van particulieren maar naar onze mening heel wat duurder en luxueuzer. Misschien leuk voor de ervaring maar niet zozeer om geld te besparen.

Homeaway

Waytostay

Wimdu

9flats

 

Neem contact op

Eens je hebt geboekt, doe je er goed aan om alle bevestigingen, e-mails of informatie die je zult ontvangen in verband met jouw boeking, goed bij te houden. Print ze af, mail ze naar een andere medereiziger en zet het op een cloud of USB stick. Zorg gewoon dat je er ten alle tijde vlot aan kan.

Na jouw boeking kun je reeds contact opnemen met het hotel om zeker te zijn of alle informatie goed is doorgekomen.  Een week voor vertrek neem je opnieuw contact op. Je kunt daarin wat meer informatie geven over bijvoorbeeld het uur van aankomst of bepaalde wensen.

Mochten er zich dan toch problemen voordoen met het hotel dan heb je alvast wat bewijsmateriaal dat ze zeker op de hoogte waren van jouw komst. Zie ook problemen met je hotel.

Vond je dit artikel nuttig? Vind onze facebookpagina leuk en mis geen enkel nieuwtje en tip om zelfstandig op reis te gaan.Facebookpinterest

admin • 29 mei 2017


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close