Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

geld sparen

Geld sparen om op reis te gaan doe je zo

Facebookpinterest

Je wil geld sparen om op reis te kunnen gaan. Het is tegenwoordig niet meer gemakkelijk om een reisbudget bijeen te sparen. Alles wordt duurder en we moeten steeds met minder zien rond te komen. Toch hoeft reizen niet zo duur te zijn. Veel hangt af van jouw wensen en de manier waarop je reist. Een vliegticket is vaak de grootste hap uit je budget. 2 weken in Europa kunnen net zo duur uitvallen als een maand in Azië.  Hieronder geven wij een aantal tips mee over hoe je jouw reisbudget kunt opkrikken.

 

Maak een spaarpotje om te reizen

Vraag aan de bank om je spaarrekening te blokkeren en zet daar elke maand een ( klein) bedrag op dat je kunt missen. Door de spaarrekening te blokkeren, kun je er online niet aankomen. Je zult een bezoekje aan de bank moeten brengen om de rekening opnieuw te deblokkeren. Elke maand zie je het bedrag groter worden. Dat motiveert om verder te doen en zo kan je een mooi bedrag bijeen sparen om op reis te gaan.

Zet een groot deel van je extra’s altijd onmiddellijk op je (geblokkeerde) spaarrekening. Vakantiegeld, belastinggeld, verjaardagsgeld,… en je zal zien dat de rekening snel zal aandikken

Zoek leuke gadgets om geld sparen te stimuleren.

 

Verkoop je oude rommel

Hou grote schoonmaak in huis en verkoop een paar maanden/weken voor je vertrekt jouw ongebruikte spullen/boeken/kledij. Je kunt dit doen op het internet zoals bv eBay of tweedehands.be. Tegenwoordig vind je op facebook ook veel verkoopgroepjes waar je ongebruikte spullen in eigen streek kunt verkopen of wegschenken. Dit vraagt wel wat tijd.

Je kunt met je duurdere spullen eens langsgaan bij tweedehandswinkels om te vragen of ze er nog een geldsom voor willen geven. Eventueel kun je je inschrijven om deel te nemen aan een paar rommelmarkten of wat spullen meegeven met iemand die graag op rommelmarkten staat. 

Downsize your life

Koop minder kledij of nutteloze hebbedingen. Denk twee keer na voor je iets duur aanschaft. Heb je die nieuwe gadget echt nodig? Kun je het eventueel tweededehands ook kopen? Als wij onze zinnen op iets gezet hebben, surfen we altijd eerst het internet af op zoek naar een tweedehands versie.

Ga een tijdje minder uit of ga wat meer op bezoek bij vrienden en familie thuis. Nodig vrienden uit om samen te koken i.p.v op restaurant te gaan. Even gezellig, veel goedkoper en dus ideaal om wat geld te sparen.

 

Bespaar waar je kan

Geld sparen kun je ook in de supermarkten. Koop huismerken. Laat koekjes en snoep staan. Zo werk je ook nog eens aan jouw gezondheid.

Bespaar op energie en water thuis. Zet de verwarming een graadje lager, doe de waaklichtjes uit, gebruik energiezuinige toestellen en lampen, hang de was buiten te drogen, …

Schaf je reisspullen aan in de solden. Zoek ze tweedehands op het internet of leen ze van een kennis. Er zijn ook winkels waar je ganse garderobes/tenten/slaapzakken, etc,..kunt huren.

Koop je graag online? Check dan even earnieland. Daar kun je extra kortingen bekomen op heel wat webshops maar ook vluchten en hotels. Alle beetjes helpen.

Verander van bank. Niet omwille van de rentes maar voor de jaarlijkse tarieven die ze aanrekenen voor een zicht-  en spaarrekening en jouw visakaart.

Ga op zoek naar de goedkoopste brand- en autoverzekering (uiteraard aangepast aan jouw wensen). Ook leveranciers van energie, telecom en dergelijke. Het vergt wat opzoekwerk maar kan je algauw een hondertal euro per jaar opleveren. Veel leveranciers of banken regelen die zaken wel voor jou wanneer je toestemming geeft om over te schakelen bij hen.

 

Extra geld verdienen om te reizen

Zoek indien mogelijk een bijverdienste. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk in de horeca gaan werken, homeparties geven of freelance online vertalingsopdrachtjes doen om geld te sparen.

Tegenwoordig kun je wat geld bijverdienen met apps.  Zoals bijvoorbeeld met Roamler, waar je aan de hand van kleine opdrachten voor bedrijven, een beetje geld kan verdienen. Of MOBROG, waar je betaald wordt om enquêtes in te vullen. Dan heb je ook nog apps zoals scoopshot, waar de foto’s van op je smartphone kunnen worden doorverkocht aan kranten of weekbladen. En zo zijn er nog veel apps beschikbaar. Voor de meeste heb je uiteraard wel wat tijd nodig en zijn het slechts kleine bedragen die je eraan verdient. Maar alle beetjes helpen 😉

Heb je een slaapkamer over in jouw huis en woon je in een toeristische buurt? Dan kun je eventueel die kamer verhuren via airbnb. Misschien maak je zo nieuwe vrienden van over de hele wereld en kun je later (for free 😉 )  bij hen overnachten. Let wel op want je moet hier ook belasting op betalen. Informeer je naar de regels in eigen land.

 

Verdien geld terug na jouw reis

Maak een Airbnb account aan en probeer via Airbnb accommodatie te boeken. Via jouw account kun je kortingen geven aan nieuwe gebruikers die dan weer kortingen aan jou schenken door een nieuwe account te maken.

Ook via booking.com kun je geld terugverdienen. Na een voldane boeking krijg je vaak een code die je kunt doorzenden naar vrienden. Als zij dat dan gebruiken, krijgen zij maar ook jij 15 euro korting.
Wees flexibel met je vertrekdatum

Boek je vlieg- ,trein- of busticket op tijd. Hoe vroeger je erbij bent, hoe goedkoper of beter de keuze. Kijk of er promoties zijn en wees flexibel. Het is meestal goedkoper om op weekdagen te vertrekken dan in het weekend. Tijdens feestdagen, verlengde weekends en schoolvakanties zijn tickets ook duurder.

 

Gebruik zoekmachines en kies een land omwille van een goedkoop vliegticket

Doe eens gek en laat je leiden door de prijzen van een vliegticket. Een leuke zoekmachine om prijzen van vluchten op te volgen is Kayak.  Klik bij meer en dan op explore. Via een interactieve kaart kun je snel zien naar welke bestemming het goedkoop vliegen is. Wil je bijvoorbeeld over zee en is het toch nog erg duur? Dan kun je zoeken welke bestemming in de buurt goedkoper is om naar te vliegen. Eventueel bezoek je nog die plek als citytrip en boek je apart een vlucht naar je eindbestemming. Topsite en heel verslavend 😉  Kijk ook bij momondo en google flights.

Ryanair heeft  nu ook een tarievenzoeker op hun site. Je geeft je vertrekplaats in, klikt op overal, geeft je budget in en tadaaaa. Je ziet meteen waar je naar kunt vliegen rekening houdende met hun vertrekdata.

Schrijf je in op zoveel mogelijk nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen of reisorganisaties. Tegenwoordig zijn er ook veel bedrijfjes, die aan de lopende band, goedkope vluchten spotten. Dat nieuws verspreiden ze dan via sociale media of via e-mails. Op die manier kun je soms belachelijk goedkope vluchten boeken. Al moet je er wel razendsnel bij zijn en soms rekening houden met ongunstige vertrek- en overstaptijden.

Lees meer: Goedkope vliegtickets vinden doe je zo

probeer het hieronder eens

 

Bereken de totaalprijs van je vervoer

Het is vaak veel goedkoper om vluchten te nemen met lange tussenstops of met een kleinere luchthaven als eindbestemming. Bereken dan ook eerst uit of je tijdens een lange tussenstop nog geld zult verdoen om bijvoorbeeld te eten en hoeveel het transport naar je hotel zal kosten. Want anders komt het op hetzelfde neer hé.

Bijvoorbeeld 1 :

Wij namen een vlucht naar Londen Gatwick ipv de trein naar Londen centrum want dat was op dat moment goedkoper. Bleek dat het nog redelijk wat geld en tijd kostte om vanuit de luchthaven in het centrum te geraken. Uiteindelijk waren wij evenveel geld kwijt en waren we meer tijd verloren.


Bijvoorbeeld 2 : 

Je vliegt vanuit Charleroi ipv Zaventem omdat de vlucht 20 euro goedkoper is. Maar hoeveel geld verdoe jij nog om tot in Charleroi ipv tot in Zaventem te geraken? En de parking van je wagen?

 

Vond je dit artikel nuttig? Vind ons leuk op facebook en blijf zo op de hoogte van alle tips en nieuwtjes om zelfstandig op reis te gaan.admin • 25 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close