Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Huren van een sleepervan

Facebookpinterest

Met een wagen op reis gaan, geeft je een enorm gevoel van vrijheid. Er zijn zoveel wondermooie plekjes die met het openbaar vervoer net iets minder gemakkelijk te bereiken zijn. Maar heb je er al eens aan gedacht om een sleepervan te huren ipv een normale wagen? Dat zijn kleine busjes of break wagens waar je ook in kunt slapen en koken. Ze zijn kleiner en goedkoper dan een kampeerwagen maar ook duurder dan een gewone wagen. Toch is dit een geweldige ervaring. Er zijn reeds veel landen waar je zo’n busjes kunt huren. Denk maar aan Nieuw Zeeland, Australië, de USA, Canada, Chili, Patagonië, Zuid Afrika en Ijsland.

Wij hebben dit in Nieuw zeeland gedaan en dat maakte de reis nog vrij goedkoop aangezien openbaar vervoer en hotels daar prijzig zijn en we op die manier in de wagen konden slapen langs de baan en op gratis campings. In het hoogseizoen kunnen de prijzen van sleepervans wel drastisch verhogen. Kijk goed wat er inbegrepen is (dekens, gas om te koken, potten, watertank, reserveband..)

Deze busjes zijn zo handig ingericht dat je van een bed een zitbank kunt maken, je bagage overal kwijt kunt en zelfs ruimte hebt om te koken. We aten, sliepen en ontwaakten op plaatsen met een fenomenaal zicht waar zelfs geen luxehotel tegenop kon.

nieuw zeeland tot nicaragua 217                            nieuw zeeland tot nicaragua 160

 

Links voor het huren van sleepervans
Nieuw zeeland en Australië

escaperentals  (zelf goeie ervaring mee)

sleepervans

cheapacampa

spaceshipsrentals

jucy

wickedcampers

hippiecamper

Ijsland
happycampers

 

Noord Amerika

jucyrentals

wickedcampers

lostcampersusa (ook hawaï)

 

Zuid Amerika

wickedsouthamerica

 

Zuid Afrika

lekkercamper

 

Enkele tips bij het huren van een wagen
 • Ga op zoek naar een erkende firma! De goedkoopste is niet altijd de beste. Ga zeker geen wagen huren van een individu.
 • Vergeet je extra verzekeringen niet af te sluiten. Een reisverzekering alleen is niet voldoende voor wie een wagen huurt. Bekijk het soort verzekeringen hier.
 • In sommige landen is de Diesel duurder dan in ons land dus controleer goed voor je de wagen boekt.
 • Huur pas de wagen wanneer je een stad verlaat. Stel dat je naar San Francisco vliegt om een rondreis te maken in de USA. Dan kan je beter eerst de stad bezoeken en een paar dagen later je wagen gaan oppikken. Zo moet je niet met je wagen nog rondrijden in een drukke stad en parking zoeken. Je kan ook onmiddellijk het vliegveld met wagen verlaten en de stad later komen bezoeken wanneer je de wagen weer hebt afgegeven.
 • In landen waar je links moet rijden en het stuur rechts is kan het makkelijker zijn om een automatische versnellingsbak te kiezen. Dan moet je niet schakelen met je linkerhand.
 • In de USA zijn de meeste auto’s automatisch geschakeld. Geen schrik hebben want dat is erg gemakkelijk.
 • Lees alle kleine lettertjes goed!
 • Laat zeker geen optie zoals 2de bestuurder vallen om geld te sparen als je wel van plan bent om met twee te rijden. Stel dat je dan controle hebt of in een ongeval terecht komt dan heb je echt een probleem.
 • Je zult meestal een visa kaart nodig hebben om je voorschot te kunnen betalen en ook omdat de firma een bedrag op je kaart moet kunnen vastzetten als waarborg. Ook om te tanken zal deze kaart van pas kunnen komen.
 •  Het gebeurt heel vaak dat er een andere wagen klaar staat dan (ander kleur of merk) dan deze die je hebt geboekt. Op het internet zijn het vaak voorbeelden van wagens die ze meegeven.
 • Hou rekening met het aantal plaatsen en kofferruimte als je met meerdere personen reist. Als je veel in de wagen zit is enig comfort wel aan te raden. Kijk of er airco is als je in een warm land reist.
 • Controleer bij aankomst je wagen altijd op blutsen, bulten, schreven, volle tank, km stand, etc.. Liefst met een persoon van de firma erbij. Trek foto’s.
 • Vraag goed na wat er moet gebeuren bij pech of een ongeval en naar welke nummer gebeld moet worden.
 • Lever de wagen met volle tank terug als daar om wordt gevraagd. Benzine net naast verhuurfirma’s zijn duurder.
 • Wegenkaarten kun je overal in tankstations kopen.
 

 

Facebookpinterest
sleepervan

admin • 27 januari 2016


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close