Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

onmisbare reisitems tijdens backpacken

Onmisbare reisitems tijdens het backpacken

Ik ga op reis en ik neem mee… Een beginnend backpacker is snel geneigd om zijn rugzak veel te vol te stampen. Been there, done that ;-). Soms lijkt het alsof je alles wel kan gebruiken maar licht reizen is echt stukken aangenamer. Kledingstukken en toiletgerief kun je in noodgevallen echt overal kopen. Toch zijn er een aantal reisitems die onmisbaar zijn tijdens het backpacken. Na jaren ervaring weten we nu goed welke spullen zeker niet mogen ontbreken. Hier volgt ons overzicht.

 

Een stevige rugzak

Je basisuitrusting begint bij een goeie en stevige trekrugzak. Ga voor een merk en niet de eerste beste goedkope rugzak die je kunt vinden in de supermarkt. Een trekrugzak is gewoon veel te belangrijk en moet als gegoten zitten.  Goeie rugzakken zijn misschien wel wat prijziger maar dan krijg je er ook kwaliteit voor terug en je kunt er jaren deugd van hebben.

Zorg ervoor dat er voldoende gerief in kan naargelang de aard van je reis en dat er handige compartimenten zijn zodat je alles wat kan verdelen en er ook snel weer aan kan.

Osprey Aether 60 wandelrugzak L groen

“Tip: Test een rugzak in de winkel. Je kunt vragen aan de verkoper om de rugzak van gewicht te voorzien en hoe je de riemen het beste kunt aanspannen.”

 

Packing cubes

Packing cubes of travel organisers zijn zakken met of zonder ritsen die de inhoud van een rugzak of koffer ordelijker kunnen maken. Steek bijvoorbeeld in 1 zak al jouw shirts, in een andere jouw ondergoed, broeken, enzovoort. Dit vergemakkelijkt het zoeken naar bepaalde kledingstukken en ook jouw bagage is veel sneller gemaakt.

onmisbare reisitems tijdens het backpacken  Packing Cubes Set (4-stuks) – Koffer Organizer – Bagage Organiser - Travel Ordening – Op Reis met een Opgeruimde Koffer – Kledingtas – Zwart

 

Een plat heuptasje (moneybelt)

Onmisbaar voor wie vaak het openbaar vervoer zal nemen of in grote steden zal rondlopen zonder handtas en daarbij een veiliger gevoel wil. Een plat heuptasje kun je gemakkelijk verstoppen onder  t-shirt of broek. Daarin steek je een bankkaart, wat geld en jouw reispas. Alles wat erg belangrijk is en wat je niet wil verliezen tijdens het reizen.

Heb je iets nodig uit dat tasje? Doe het dan subtiel zodat niet iedereen ziet dat je daar jouw geld bewaart. Er bestaat ook een soort BH waar je geld en een bankkaart in kwijt kan.

Cocoon Secret Waist Wallet - Blauw

“Tip: Wanneer je gaat zweten, worden de documenten en het geld in het tasje vaak vochtig. Steek de documenten nog in een beschermend plastiek zakje of kies voor een waterdicht heuptasje.

 

Oordopjes

Oordopjes zijn een must voor wie van plan is om in slaapzalen te slapen. Er zijn nog tal van redenen die we kunnen bedenken wanneer ze van pas zullen komen. Bijvoorbeeld op het vliegtuig, op een lawaaierige (nacht)bus of trein of op een lokaal festival. Maar zeker ook wanneer jouw hotelkamer naast een drukke straat of boven een bar blijkt te liggen of wanneer de buren een feestje aan het bouwen zijn.

Zelfs in the middle of nowhere kregen wij ‘s nachts te maken met honden die uren aan een stuk aan het blaffen waren of hanen die het om 3 A.M nodig vonden om iedereen wakker te maken. Yep. Die oordopjes gaan zonder twijfel als eerste onze rugzak in.

Get Plugged Sleep Plugs - 7 paar - Oortjes

 

Lichte wandelschoenen

Tijdens onze eerste backpackreizen namen wij steevast onze hikingboots mee. Stevige wandelschoenen, dat wel, maar niet altijd handig. Ze zijn zwaar en nemen veel plaats in beslag. Tenzij je van plan bent om een zware trektocht in de bergen te maken, heb je zulke schoenen niet nodig.

Wat wel goed van pas kan komen zijn schoenen die je zowel voor lichte hikes als stadswandelingen kunt gebruiken. Schoenen met grip die licht en sneldrogend zijn en die je zowel in koude als in warme gebieden kunt dragen. Bespaar hier zeker niet op en neem een kwalitatief merk. Jouw voeten zullen je dankbaar zijn. Ook loopschoenen kunnen hiervoor in aanmerking komen.

onmisbare reisitems tijdens het backpacken

“Tip:  Test ruim op voorhand je schoenen zodat ze al ingelopen zijn voor je op reis vertrekt. Het kan altijd gebeuren dat de schoenen niet goed blijken te zitten.”

 

Een hoofdlampje

Wie naar derdewereldlanden reist, zal wel vaak te maken krijgen met een stroompanne. Een hoofdlichtje is dan handig om ‘s nachts de weg naar het toilet te vinden of om jouw rugzak te maken indien je in het donker de kamer moet verlaten.  Maar ook voor wie vaak in slaapzalen zal slapen is dergelijk lampje echt onmisbaar. Je kunt ze gebruiken om in bed nog een boek te lezen of om de kamer te verlaten zonder dat je daarvoor het licht moet aansteken en iedereen wakker houdt.

onmisbare reisitems tijdens backpacken

 

Duct tape (gaffer)

Die goeie ouwe duct tape is al vaak een redder in nood geweest. Of het nu om een scheur in jouw rugzak, broek of schoenen dicht te plakken, of om een muskietennet aan het plafond vast te hangen Je kunt het zo gek niet bedenken of duct tape is the answer. Een rol is best zwaar en groot. Je hoeft niet alles mee te nemen. Draai wat tape rond een stok of stylo of haal de middenrol eruit en duw de tape dan plat.

onmisbare reisitems tijdens het backpacken
 

Een ophangbare toilettas

Wanneer je je vaak moet wassen of douchen in gemeenschappelijke badkamers is een toilettas die je met een haakje kunt ophangen erg handig. Je kan in de vele vakjes overzichtelijk al jouw spulletjes kwijt en de tas kun je ophangen wanneer de grond in de douche te vuil of nat is. Ook tijdens kamperen komt deze toilettas erg van pas. Alles is zo weer opgeborgen en in sommige tassen bevindt zich ook nog een spiegeltje.

onmisbare reisitems tijdens het backpacken  3 Siliconen Reisflesjes met Zuignap – Ideale Navulbare Mini Reisflacons voor Handbagage & Travel – 89 ml per Knijpfles – BPA Vrij

“Tip:  Neem ook een set kleine reisflesjes mee om shampoo en douchegel in te gieten. Je bespaart veel ruimte en soms kun je ze bijvullen met shampoo of douchegel die andere reizigers achterlaten in gemeenschappelijke badkamers.”

 

Een universele stekker

Buiten Europa zijn de stopcontacten meestal niet dezelfde als bij ons. Daarom heb je een adapter nodig om jouw elektrische toestellen ook in het buitenland te kunnen opladen of gebruiken. Tegenwoordig vind je erg veel verschillende modellen. Zo zijn er ook adapters met USB uitgangen. Die zijn goed om ook tablet, telefoon, mp3 speler, enzovoort mee op te laden. Er zijn ook adapters met meerdere USB poorten en Europees stopcontact in één. Goed om verschillende toestellen in eens mee op te laden of te gebruiken. Vergeet dan wel de juiste kabeltjes en/of laders niet mee te nemen zodat je alle toestellen kunt verbinden met de adapter.

onmisbare reisitems tijdens backpacken

Een powerbank

Plots dringend jouw telefoon of een ander toestel nodig maar de batterij is plat? Een powerbank biedt de oplossing. Je laadt ze vooraf op en neemt ze mee in rugzak of handtas. Kies er ééntje die voldoet aan jouw wensen. Er is een groot aanbod qua grootte en gewicht maar zeker ook in oplaadcapaciteit. Laadt ze terug op van zodra er een stopcontact in de buurt is en vergeet de juiste kabeltjes niet mee te nemen. Test alles al eens thuis voor je vertrekt.

Trust Urban Primo Powerbank - 13000 mAh - Zwart

 

Desinfecterende handgel of vochtige doekjes

Deze zitten standaard in onze dagrugzak. Ze kunnen altijd van pas komen bij een trektocht, een toiletbezoek of na een maaltijd. Ook tijdens lange vluchten of busritten kan het deugd doen om jezelf af en toe op te frissen. Hieronder zie je onze favoriet.

Waterwipes - 60 stuks -babydoekjes

 

Handige reis-apps

Tien jaar geleden bestonden er nog geen reis-apps. Laat staan tablets of smartphones. Nu kunnen ze het backpacken een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je hotels en vliegtickets boeken vanuit een hotelkamer. Het is gemakkelijk om gratis contact te houden met het thuisfront. Er zijn apps waarmee je jouw bankrekening kan controleren zonder dat je daar steeds een computer en kaartlezer voor nodig hebt. Apps om het weerbericht te bekijken. Apps om te vertalen. Apps om stadskaarten te downloaden. Enzovoort.  Download en test er enkele voor je op reis vertrekt.

Lees meer: onze 15 favoriete reis-apps tijdens het backpacken.

 

Een valse portefeuille

Die gaat altijd mee. Een overval kan altijd en overal gebeuren. Deze portefeuille zit standaard in onze dagrugzak of broekzak.  Indien iemand ons geld zou vragen dan proberen we eerst om dit af te geven. Om het echt te doen lijken zitten er oude bankkaarten, een beetje geld (ook euro’s en dollars) en wat papieren zoals toegangstickets, wat oude klantenkaarten en foto’s in. Belangrijke documenten zoals onze reispas en visakaart verstoppen we steeds in het hotel of steken we in onze platte heuptas.

Zwarte Portemonnee met flap

 

Wat zou je nog allemaal kunnen meenemen? Bekijk hier een paklijst voor jouw bagage.

 

Vond je dit artikel nuttig? Vind ons leuk op facebook en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes en tips rond backpacken.
admin • 30 juni 2017


Previous Post

Next Post

Close