Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

wandelschoenen

Wat je moet weten over wandelschoenen

Facebookpinterest

Het belangrijkste item van een wandel of hiking outfit zijn de schoenen. Goede wandel- of trekschoenen zijn super belangrijk. Je mag dan nog zo goed voorzien zijn van bagage en kledij, met slechte schoenen zul je niet ver geraken. Bespaar hier niet op en kies voor een goed en stevig paar.  Wandelschoenen zijn vaak ook moeilijker te vinden op reis dus koop deze het liefst reeds thuis.

 

Enkele tips 

  • Wanneer je net een nieuw paar hebt gekocht moet je ze zeker nog inlopen en testen voor je ze op reis meeneemt. Zo heb ik eens een nieuw paar schoenen van quechua gekocht om de Tour du Mont Blanc af te wandelen. Na 1 dag wandelen stond mijn hiel al vol kleine wondjes. Daar sta je dan. In de bergen met slechte schoenen. Na twee dagen kon ik haast niet meer wandelen van de pijn. Ik heb toen acht dagen met wc papier in mijn schoenen gelopen om de wrijving tegen mijn hiel tegen te houden. We kwamen hier en daar wel een adventure store tegen maar die schoenen daar waren peperduur.
  • Goede wandelschoenen mogen anders wel wat kosten. Ze moeten waterdicht, stevig, ademend en ook licht zijn. Goedkope niet ademende schoenen kunnen snel heel erg stinken als je er in zweet. In het algemeen kies je voor goede lage goretex wandelschoenen/sneakers waar je zowel in de stad als in de bergen mee kunt wandelen. Keuze genoeg in de speciaalzaken. Zorg ervoor dat ze waterdicht zijn. Met natte voeten wandelen is vreselijk en de binnenkant van je schoenen droogt erg traag.
  • Koop altijd 1 maat groter. Als je veel naar beneden wandelt, stoot je met je tenen tegen de neus van je schoen. Wanneer je een maat groter koopt geef je je tenen wat meer ruimte. Ook wanneer je voeten opzwellen, zullen je tenen minder knellen.
  • Voor stevige lange bergtrektochten met erg oneffen ondergronden raden we hoge trekschoenen aan die je hielen beschermen. Leer is nog altijd het beste omdat die stof zich rond je hiel aanpast.
  • Kies zeker voor passend warm schoeisel met goede grip als je door alpengebieden met sneeuw en/of ijs zult wandelen.
  • Vraag advies aan de verkoper en pas zoveel als nodig.
  • Zorg voor stevige (warme) trekkousen om je voeten nog meer tegen blaarvorming te beschermen. Dit kun je tegen redelijke prijs in de Decathlon ook kopen.
  • Sommige trektochten zijn makkelijk begaanbaar genoeg om met sandalen te doen. Dan gaat het hier meer over dagtochten of trektochten die over het strand of vlakke gebieden gaan. Koop dan stevige sandalen van bijvoorbeeld TEVA.
  • Moet je een paar rivieren doorkruisen? Zorg dan dat je sandalen of surfschoentjes bij je hebt zodat op zijn minst je voetzolen beschermd zijn. Je kunt je voeten ernstig bezeren aan stenen of andere. Je zult ook meer grip hebben en dus beter vooruit geraken als er veel stroming is.
Facebookpinterest

admin • 16 februari 2016


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close