Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

De voordelen van een wagen op reis

Zowat de gemakkelijkste en vaak ook de goedkoopste manier van reizen is met je eigen wagen.  Is het onmogelijk om met je eigen wagen te reizen dan kun je er op veel plaatsen gemakkelijk één huren. Je geniet van een enorme vrijheid en je kunt op eigen tempo je vakantiebestemming ontdekken.  Met een wagen kom je ook sneller op mooie plaatsen die met het openbaar vervoer moeilijker te bereiken zijn. En je hoeft natuurlijk ook niet te zeulen met zware bagage.

Wanneer je vooraf geen accommodatie hebt geboekt, kan je de route nog zo vaak aanpassen als je wil. Kom je onderweg het paradijs tegen? Dan is het geen probleem om er wat langer te blijven. Valt het weer tegen? Dan kun je zo weer vertrekken. Er moet dan wel elke dag naar een slaapplaats gezocht worden en dat kan in het hoogseizoen wel wat moeilijker en/of duurder zijn.

Wanneer je vooraf wel wat overnachtingen hebt geboekt, hang je wat meer vast aan een planning/route maar dan hoef je je wel geen zorgen te maken of je onderweg nog een slaapplaats zult vinden of niet.

Je vindt op het internet veel autovakanties met leuke routes waar alle hotels voor jou worden geboekt. Je hoeft enkel de geplande route te volgen met je eigen wagen.

Zorg voor goede kaarten en eventueel een GPS, muziek voor onderweg, een koelbox, een autolader voor je GSM, kopietjes van al je autopapieren, etc.. Voor de hele lijst klik hier

Wij nemen altijd wat kampeermateriaal mee. Handig voor als je niet snel een hotel maar wel een camping vindt of als je op een camping in een nationaal park wil slapen. Ook tijdens een hongertje onder de baan kan het van pas komen. Een lijst met kampeermateriaal vind je hier.

Wie met een(omgebouwd) busje reist heeft een groot voordeel dat er in het busje geslapen kan worden. Vergeet niet dat in veel landen niet in de wagen mag overnacht worden. In sommige landen is dit wel OK en kun je erg veel geld besparen op overnachtingen.

 

 

 

wagen huren

admin • 2 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close