Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Welke kledij neem je mee op reis?

Facebookpinterest

Kiezen hoeveel onderbroeken, t-shirt en truien je moet meenemen op reis is altijd het moeilijkste deel in het hoofdstuk bagage maken. Veel hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat en wat je van plan bent maar wie nog niet veel gereisd heeft, zal altijd teveel willen meenemen.

Enkele tips

  • Je kunt overal ter wereld je was doen of laten doen. Koop beter een tube wipe-it dan voor elke dag een set kleren mee te nemen. Onderbroeken of t-shirts kun je ook snel even wassen in de douche.
  • Neem een touw mee dat dienst kan doen als waslijn en een paar wasknijpers. Hang wel niet teveel natte kledij op in je kamer.
  • Zorg er voor dat je van alles iets mee hebt en dat het comfortabele kledij is. Één dikke trui, één fijner truitje, een paar t-shirts, twee lange broeken, een korte broek/rok, thermisch ondergoed voor de koude gebieden, lange luchtige kledij voor in warme malariagebieden of gebieden waar ze je niet graag met blote armen of benen zien, een paar onderbroeken en kousen, je bikini of zwembroek, enz,.. Als alles een beetje bij mekaar past dan kun je voldoende combineren zonder er als een supertoerist uit te zien 😉
  • Vergeet ook geen pyjama of lang t-shirt voor als je van plan bent veel in hostels te slapen. Het toilet of de badkamer kan soms ver zijn.
  • Probeer niet te veel mee te nemen en denk aan je rug. Het is echt zalig rondtrekken als je rugzak niet te zwaar is. Je gaat ook niet op reis om in een modeshow te lopen hé. Het is veel aangenamer als je je comfortabel voelt.
  • Ga je trekken dan moet je wel een uitrusting voorzien die daar wat op gericht is. Dan hebben we het over kledij je je beschermt tegen, kou, wind, regen, of net de warmte. Meer info over trekkerskledij vind je hier.
  • Neem kledij mee waarvan je van plan was ze weg te gooien of te verkopen. Je kunt ze op reis nog even dragen en dan weggeven aan locals of aan een goed doel. De laatste dag van je reis heb je dan weer extra plaats voor souvenirs 😉

Zie tips bij het inpakken hoe je efficiënt al je kledij kunt inpakken.

Download hier een klant en klare inpaklijst.

 

 

Facebookpinterest

admin • 30 november 2015


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close