Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

kledij op reis

Hoeveel kledij neem je mee op reis?

Keuzestress! Je vertrekt op vakantie en staat voor een volle kledingkast. Hoeveel en welke setjes kledij wil ik meenemen op vakantie en hoe past alles in mijn backpack of koffer? Kiezen hoeveel onderbroeken, truien, t-shirt en kledij je moet meenemen op reis is altijd het moeilijkste deel voor je begint met inpakken. Bekijk even hoe lang je op vakantie gaat en wat jouw voornaamste doel is. . Een ervaren backpacker weet ondertussen wel dat comfort een belangrijke rol speelt tijdens het reizen. Een te zware en propvolle rugzak is niet handig. Beperk je tot het belangrijkste. Veel reisspullen en leuke kledij kun je onderweg nog bijkopen. Dan heb je ineens een reden om te gaan shoppen 😉 

 

De formule

Geen idee over het aantal setjes kledij dat je moet meenemen op vakantie? Altijd teveel mee in de rugzak? Heb je na de reis de helft van jouw kledij niet gedragen?

Er is een formule beschikbaar om het aantal setjes te berekenen.

Aantal dagen vakantie / 3 = aantal setjes

Bijvoorbeeld 2 weken vakantie. 14 / 3 = 4setjes     4 X 2stuks = 8 kledingstukken

Wie goed kan combineren kan hier wel meerdere outfits uithalen. Je hebt ook nog een extra outfit aan wanneer je op reis vertrekt. Je doet hier uiteindelijk mee wat je wil. Meerdere factoren bepalen welke kledij je kan meenemen in jouw rugzak of koffer.

 

Mix and match

Mix and match! Als alles bij elkaar past dan kun je voldoende combineren zonder er als een supertoerist uit te zien. Hieronder is ons minimum wat je moet meenemen.

 • 1 dikke trui
 • 1 fijner truitje
 • een paar t-shirts
 • 2 lange broeken
 • 2 korte broek/rok/jurk
 • voldoende onderbroeken
 • een paar kousen
 • bikini of zwembroek
 • 2 paar schoenen
 • Zorg voor elk type kledingstuk zeker 1 reservestuk.

Voorzie zeker ook:

 • thermisch ondergoed voor de koude gebieden
 • een setje goed ademende kledij wanneer je van plan bent om te hiken of sporten (geen katoen),
 • een pyjama voor in de hostels
 • Lange bedekkende luchtige kledij voor in de malariagebieden.

 

Neem een wasserette mee

Ok niet letterlijk natuurlijk. Je kunt overal ter wereld gebruik maken van laundry service. Zo’n wasserette vind je vaak in het hotel, langs straat of je kunt jouw was ook gewoon lekker zelf doen. Onderbroeken en t-shirts zijn snel te wassen in de douche of lavabo met een tube wip it of een biologisch afbreekbare zeep. In warme landen is jouw was zo weer droog.

Neem een touw mee dat dienst kan doen als waslijn en een paar wasknijpers. Hang natte kledij liever niet op in de kamer maar wel buiten op het terras, balkon of in de tuin.

Denk aan jouw rug

Het is echt zalig rondtrekken met een rugzak die niet te zwaar is. Zorg eerder voor weinig comfortabele kledij dan een hele hoop modieuze kledij. Het is veel aangenamer reizen als je je comfortabel voelt.

 

Welke activiteiten ga je doen?

Wie een huttentocht maakt of gaat kamperen, heeft een andere inpaklijst nodig dan een backpacker die naar een tropische bestemming vertrekt. Vaak is de kledij ook veel dikker en nemen deze in de backpack meer plaats in beslag. Investeren in goede, kwaliteitsvolle kledij is hier de boodschap. Goede sportsetjes of hiking kledij gaat niet snel stinken. Zo kun je er dagenlang in rondlopen en heb je minder setjes nodig.

Lees meer : Uit wat bestaat een goede hiking outfit?

 

Neem oude kledij mee

Een leuk idee is om kledij mee te nemen die je van plan was om weg te doen of al een tijdje niet meer draagt. Draag ze nog even op reis en schenk de kledij dan weg of geef ze aan een goed doel ter plaatse. Scheelt plaats in de bagage bij terugkeer. Meer plaats voor souvenirs 😉

 

Bekijk onze inpaklijsten

Lees meerTips voor het inpakken van de backpack
Vond je dit artikel nuttig? Like ons op facebook en mis zo geen enkel nieuwtje of tips om zelfstandig te reizen.

 

 

 

admin • 30 november 2015


Previous Post

Next Post

Close