Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Kampeermateriaal

Facebookpinterest

We bespreken even de basisbenodigdheden van het kampeermateriaal die je tijdens het reizen zou kunnen gebruiken. Een inpaklijst om te printen en kruisjes bij te zetten kun je hier downloaden. Inpaklijst kampeermateriaal 

 

Slaapzak of lakenzak

Wanneer je niet van plan bent om te gaan kamperen of om trektochten te maken dan heb je een slaapzak zelden nodig. In alle hotels ter wereld liggen er dekens op de bedden.

Vind je het maar een vieze gedachte om onder dekens van hostels of goedkope hotelletjes te slapen dan kun je wel beter je eigen slaapzak meenemen. Helaas neemt een slaapzak veel plaats in en is die bij een tropisch klimaat eerder onaangenaam. Je kunt dan eventueel wel een lakenzak kopen. Die zijn veel dunner en lichter dan slaapzakken en bieden wat meer comfort bij twijfel aan de hygiëne van dekens. Ze bestaan uit wol, zijde of katoen. Een lakenzak uit katoen houdt meer vocht vast wat nadelig is in koude gebieden. Ga liever voor zijde of wol. Je hebt ook slaapzakken die zeer licht zijn en heel weinig ruimte innemen maar deze zijn helaas wel duur. Lakenzakken kun je goedkoop vinden bij o.a Decathlon.

Een kussensloop meenemen is ook een aanrader.

Ben je van plan om een trektocht te maken tijdens je reis, weet dan dat er heel veel toeristische uitvalsbasissen zijn waar je kampeermateriaal kunt huren. Dus ook slaapzakken, tenten en ander kampeermateriaal. Wees er wel op tijd bij in het hoogseizoen.

Vergeet ook je slaapmatje niet. Een opblaasbaar matje is geen aanrader want die wegen veel en kunnen snel vol gaten komen te zitten. Een licht oprolbaar matje is het beste. Daar kun je ook makkelijk op gaan zitten als je buiten bent

Info om een goeie slaapzak te kiezen vind je hier

http://www.asadventure.com/benl/content/nl/met-welke-slaapzak-duik-jij-in-je-tent-

 

 

Tent

Een tent heb je enkel nodig als je veel zult kamperen. Dit neemt enorm veel plaats in en kan je rug zwaar belasten dus kies voor een lichte maar natuurlijk ook stevige en waterdichte tent. Zeker als het om te trekken is. Heb je een nieuwe tent gekocht? Vergeet hem dan niet thuis al eens te testen. Controleer je oude tent dan weer op schimmelvlekken, gaatjes en of alles nog volledig is.

In veel toeristische uitvalsbasissen voor bekende trektochten kun je ook tenten huren.

Als je van plan bent een auto te huren dan kun je gemakkelijk de tent kwijt in de koffer of op de achterbank. Onthoudt dat die ronde 2 seconds quechua tenten andere afmetingen hebben en je er misschien problemen mee kan krijgen op het vliegveld. Informeer goed of schuim wat forums af over dit onderwerp.

Info over tenten vind je hier

http://www.kieskeurig.nl/tent/informatie

 

Kook- en wasgerief

Als je gaat kamperen en je eigen potje wil koken, zul je een aantal spullen nodig hebben. Een gasvuurtje, een aansteker of lucifers, navulflessen met gas, potten, pannen ,(diepe)bordjes, bestek, een beker, een lampje voor in het donker, een zwitsers zakmes,  spons, afwasmiddel, keukenhanddoeken,… Neem zeker niks uit glas mee en probeer hier ook te doseren anders heb je weer veel te veel mee.

Neem ook een stuk zeep of tube wipe-it en touw en wasknijpers mee om je was of natte kleren op te hangen.

Een hoodflampje is een aanrader om in het donker af te wassen, te koken, te lezen of naar het toilet te gaan.

Een opklapbaar stoeltje kan je comfort enorm verhogen tijdens het kamperen.

Sommige kampeerspullen kun je meenemen van thuis maar je kunt ook veel ter plaatse kopen. In alle westerse landen kun je veel kampeermateriaal kopen in speciaalzaken, supermarkten en ook vaak in de shop van de camping zelf. In de USA kun je zelfs alles tot tenten toe kopen in de Wallmart.  Navulflessen voor je gasvuur vind je in tankstations en supermarkten. Je mag ze NOOIT meenemen op het vliegtuig. Ook niet in je grote bagage. Enkel het vuurtje zelf.

2 vuurtjes zijn toch een must. Als je op één pan het vlees bakt dan kun je op een ander vuurtje de aardappelen koken. Tenzij je een kei bent in het klaarmaken van éénpans gerechten 😉

 

Muskietennet

Neem een net dat ruim en lang genoeg om over het bed te hangen en kijk voor hoeveel personen het net dient. Zorg dat de gaatjes zeer klein zijn. Eventueel kun je nog een geïmpregneerd muskietennet meenemen. Dit is in malariagebieden zeker een noodzaak. Geïmpregneerd wil zeggen dat het net met een vloeistof doordrenkt is zodat de muggen en ander ongedierte niet op het net willen komen zitten. Zo kunnen ze ook niet door de gaatjes heen steken als je met een bloot lichaamsdeel tegen het net zou liggen. Als je geïmpregneerd muskietennet (van bijvoorbeeld careplus) nieuw koopt dan gaat die impregnatie tot twee jaar mee. Je kunt het net opnieuw laten impregneren met permetrine (te koop in de apotheek). Lees ZEER GOED de voorschriften en de handleiding voor je dit zelf uitprobeert. Dan is het net opnieuw beschermd.

 

 

Facebookpinterest

admin • 30 november 2015


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close