Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

inpakken backpack

Tips voor het inpakken van de backpack

Het is zover! Je vertrekt bijna op reis en mag eindelijk beginnen met het inpakken van de backpack. Maar de moed zakt je in de schoenen wanneer je die grote hoop kledij en reisspullen ziet klaarliggen. Beginnende backpackers willen altijd te veel meenemen en moeten al snel beginnen puzzelen om alles in de rugzak te krijgen. Onze belangrijkste tip is om zo licht mogelijk te reizen. Dat verhoogt het comfort enorm. Basisspullen kun je overal ter wereld bijkopen. Maar ook de rugzak praktisch en slim verdelen helpt je vooruit. Wie een langere reis of wereldreis maakt, wil uiteraard meer meenemen. Onderstaande tips kunnen helpen bij het verlichten van de last. 

 

Maak een inpaklijst

Maak voor het inpakken van de backpack een paklijst met alle basisspullen die je zult nodig hebben tijdens jouw reis. De inhoud van jouw rugzak zal verschillen naargelang het soort van reis dat je maakt. Wie een wereldreis maakt heeft meer in zijn rugzak nodig dan wie een korte reis maakt en wie een huttentocht maakt wil net minder gewicht meedragen.

Een complete inpaklijst voor het backpacken vind je hier. 

 

Verdeel het gewicht

Verdeel zware spullen niet boven in jouw backpack maar onderaan en vooral ook langs de rug. Let op met breekbare voorwerpen. Pak deze niet in langs de buitenkant van de rugzak.

 

Gebruik packing cubes

Gebruik verschillende plastiek of stoffen zakken in verschillende kleuren om kledij en spullen te sorteren. Zo gaat het ondergoed en kousen in een aparte zak, elektronica zoals laders, batterijen en kabels in een aparte zak, t-shirts apart, broeken, toiletgerief, vuile schoenen en zo verder… Dat is zeer makkelijk als je bijvoorbeeld snel enkel een broek of t-shirt nodig hebt. Je vindt alles sneller terug en het helpt om sneller terug in te pakken.

Je vindt packing cubes in speciaalzaken maar ook in de ikea, decathlon, blokker, hema, online,…Simpele ziplockers kunnen hier evengoed voor dienen. Het beschermt te kledij ook extra tegen vocht en vuil.

Neem een grote zak mee voor de vuile en/of vochtige was. Liefst waterdicht, linnen of synthetisch. Zo scheid je de vuile van de nette was. Anders gaat de inhoud van de rugzak geweldig beginnen stinken.


 

Rol de kledij op

Tijdens het inpakken van een backpack heeft het mooi opvouwen van kledij echt geen zin. Wil je toch een kledingstuk meenemen zonder die te teveel te laten kreuken, gebruik dan keukenpapier of plastiek folie tussen elke laag die je vouwt of oprolt.

 

Vul alle gaten op

Vul de schoenen in jouw backpack op met kousen, een lader, toiletgerief,… Prop handdoekjes of truitjes in de gaten van jouw rugzak. Zoek naar de lege ruimtes en vul ze slim op met kleinere voorwerpen.

 

Verdeel praktisch

Kledij of spullen die je vaak nodig hebt zoals ondergoed, toilettas, slotjes, lakenzak, schoenen, kun je langs de buitenzakjes van de rugzak verdelen. Zo zijn ze sneller bereikbaar.

Steek nooit iets breekbaar langs de buitenzijde van de rugzak en let op met flesjes shampoo en douchegel want deze kunnen na een serieuze duw beginnen lekken.

Belangrijke papieren, documenten en extra geld steken wij langs de rug van de backpack in een waterdichte zak. Deze waterdichte zak kan ook van pas komen voor wateractiviteiten tijdens de reis.

Label de binnenzijde van jouw rugzak met naam, adres en emailadres. Mocht jouw backpack verloren geraken dan hebben ze alvast wat info om jou eventueel te bereiken.

Tips om op gewicht te besparen

  • Koop lichte kledij en schoenen.
  • Kies voor een lichtgewicht slaapzak, tent, rugzak, ….
  • Kopieer de pagina’s uit een reisgids in plaats van het ganse boek mee te nemen.
  • Lange reis? Stuur souvenirs en ongebruikte spullen op naar huis.
  • Gebruik kleine reisflesjes of neem simpelweg een stuk natuurlijke zeep mee.
  • Koop een E-reader om toch boeken te kunnen lezen op reis.
  • Koop basisspullen (douchegel, zeep, handdoeken, ondergoed, boeken,…) ter plaatse
  • Neem wasgel mee om zelf kledij te wassen of gebruik ter plaatse de laundry service. Zo hoef je niet voor elke dag een andere set kledij mee te nemen.
  • Bekijk onze pinterest account waar je nog veel inpaktips en foto’s kunt vinden.


Vond je dit artikel nuttig? Like ons op facebook en mis zo geen enkel nieuwtje of tips om zelfstandig te reizen.

bagagehikingtips

admin • 30 november 2015


Previous Post

Next Post

Close