Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Hoe maak ik een reisblog?

Facebookpinterest

Een reisblog is een digitaal reisdagboek waarmee je familie, vrienden en geïnteresseerden op de hoogte kunt houden van jouw reisavonturen en foto’s. Andere reizigers kunnen via jouw blog veel informatie ophalen voor de reis die zij voor ogen hebben. Je maakt zo ook een mooie herinnering voor jezelf. Altijd leuk om later je verhalen nog eens opnieuw te lezen.

Je hebt enkel een smartphone, tablet of notebook nodig en overal waar je WIFI vindt, kun je werken aan je blog of foto’s uploaden. Toen wij op wereldreis gingen, stond dit nog allemaal in zijn kinderschoenen. Wij hebben uren en uren in internetcafé’s gesleten, wat vaak echt zonde van onze tijd was. Nu kun je met een cocktail in de hand, op een leuk terrasje, de mensen thuis op de hoogte houden. Ook via skype lijken je familie en vrienden helemaal niet meer zo ver weg.

Er zijn erg veel manieren waarop je een blog kunt maken.

 

Kant en klare reisblogs

Ten eerste zijn er veel gratis kant en klare reisblogs ter beschikking. Je maakt een profiel aan en je bent vertrokken. Soms kun je maar een beperkt aantal foto’s of filmpjes uploaden en komt er ook reclame tevoorschijn. Lezers kunnen altijd reacties nalaten en er is een interactieve wereldkaart waar de route op gevolgd wordt. Je hebt ook vaak een digitale kluis! Zeer handig om al je belangrijke documenten in te bewaren.

reislogger
pindat
reismee
reiskrabbels
tangatanga

Andere sites om een blog van nul te starten

blogger.com
wordpress
tumblr

 

Eigen domeinnaam

Wil je zelf een domeinnaam kiezen? bv. www.ikgaopreis.be  Dan moet je een domeinnaam kopen en kun je zelf van nul een site opbouwen via wordpress, Joomla, Drupal,… Dit is iets ingewikkelder al heb je veel templates(voorbeeldsites) ter beschikking en kun je die volledig aanpassen naar wens. Hier heb je wel wat tijd voor nodig. Je kunt goedkoop een domeinnaam kopen via Versio.nl  Zeer goede site en zeer mooie begeleiding via mail. Let er op dat je elk jaar opnieuw moet betalen of je bent je domeinnaam kwijt.

 

Facebook

Je kunt via facebook een groep of pagina aanmaken en die openbaar maken of enkel delen met vrienden en familie. Zo kun je ze zeer snel en makkelijk op de hoogte houden van waar je bent, wat je meemaakt en je kunt er onbeperkt foto’s opzetten.

 

Reisblogs

admin • 18 januari 2016


Previous Post

Next Post

Close