Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

annulatieverzekering

Een annulatieverzekering afsluiten. Ja of nee?

Facebookpinterest

Een annulatieverzekering is niet hetzelfde als een reisverzekering. Wanneer een reisverzekering kosten door ziekte of ongeval tijdens het reizen vergoedt, dekt een annuleringsverzekering enkel reiskosten wanneer de reis niet kan doorgaan door bijvoorbeeld ontslag, zwangerschap, ernstige ziekte of sterfte, familiale problemen, schade aan de woning,…

 

Wat dekt een annulatieverzekering?

Via een annulatieverzekering kun je een deel van de kosten van de vervoertickets, een reeds geboekt hotel, een gehuurd appartement of gehuurde wagen terugkrijgen wanneer jouw reis wordt onderbroken buiten jouw wil. Enkel als de reden gedekt is en vaak ook maar tot een maximum bedrag.

Sommige annuleringsverzekeringen dekken ook de kosten wanneer je niet kunt afreizen door een gebroken been, natuurrampen ter plaatse, herexamens(van jou of de kinderen), het intrekken van de vakantiedagen door de werkgever, oproep tot assisenjury of auto-pech op weg naar de luchthaven.

Verzekeraars zullen vaak alles uit de kast halen om niet te moeten vergoeden. Als blijkt dat jij, jouw reispartner of familie reeds ernstig ziek was voor begin van de reis, kunnen ze al moeilijk beginnen doen. Er zal altijd een bewijslast moeten voorgelegd worden.

 
 

Hoe sluit je een annulatieverzekering af?

Een annulatieverzekering kun je meestal samen met het boeken van een vliegticket afsluiten maar is niet verplicht. Boek je geen annulatieverzekering en gaat de reis niet door? Dan ben je jouw geld kwijt. Bij een goedkoop vliegticket kan men dit risico eventueel wel nemen.

Een annulatieverzekering is soms ook inbegrepen bij een reisverzekering maar dat komt minder voor. Sommige golden of platinum visa en mastercards bevatten ook een “gratis” annulatieverzekering. Bekijk best even wat gedekt wordt en wat de voorwaarden zijn. Er zijn vaak franchises aan verbonden en de reis moet meestal met die kaart betaald zijn.

Zorg ervoor dat je jouw annulatieverzekering op tijd afsluit (soms tot maximum 1 à 2 weken na boeking van de tickets) en dat jouw reisgenoten onder dezelfde polis vallen. Als jouw reisgenoten dan hun reis moeten annuleren door omstandigheden mag jij dat ook en omgekeerd. Het is meestal zo dat alle reisgenoten onder dezelfde polis vallen als de vervoertickets op één factuur staan. Indien dit niet zo is kunnen alle reisgenoten beter samen een annuleringsverzekering laten opmaken.

Een goede annulatieverzekering is die van nogo van EuropAssistance

 

Lees meer: Waarom een reisverzekering ontzettend belangrijk is

 

 

Vond je dit artikel nuttig? Like ons op facebook en blij zo op de hoogte van alle nieuwtjes en tips om zelfstandig op reis te gaan.

admin • 24 november 2015


Previous Post

Next Post

Close