Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

Criminaliteit op reis

Wie tijdens het reizen zijn gezond verstand gebruikt en zich niet bemoeit met louche zaken zal hier geen informatie nodig hebben. Toch zetten we even kort op een rijtje wat je moet doen indien je in aanraking komt met criminaliteit tijdens het reizen.

Mishandeling of misbruik

Mocht je tijdens je reis het slachtoffer worden van mishandeling, criminaliteit, misbruik of fysiek geweld dan moet je steeds zo snel mogelijk naar de politie en een politierapport laten opmaken. Dit zul je nodig hebben om aan je verzekeraar te geven en zo misschien een compensatie te kunnen krijgen. Je kan de ambassade of het consulaat contacteren en zij kunnen je dan verder helpen met bijvoorbeeld het zoeken naar een arts, tolk, ziekenhuis, etc..

 

Je wordt door de politie opgepakt of komt in de gevangenis terecht

Wanneer je wordt opgepakt moet je aan de politie of het gevangenispersoneel vragen om de ambassade van jouw land op de hoogte te brengen van jouw arrestatie. Zij kunnen helpen met het zoeken naar een advocaat, jou informatie verstrekken over het gerechtelijk systeem van dat land, contact opnemen met het ministerie van buitenlandse zaken, contact opnemen met je familie, etc…

Wanneer je de wetten van dat land hebt overtreden wordt je ook onderworpen aan hun strafrechtelijk systeem. Het is niet omdat je uit een ander land komt dat je anders of beter behandeld zult worden. Sommige criminele feiten worden in andere landen veel strenger bestraft dan bij ons. De meeste toeristen worden opgepakt in verband met drugsfeiten. Je wilt echt niet in de gevangenis van een derde wereld land terechtkomen. Denk twee keer na voor je iets illegaal doet.

Een andere valkuil is het ongewenst betrokken geraken bij criminele activiteiten wanneer een local of andere toerist je vraagt om iets te doen in ruil voor geld. Dit kunnen allerlei zaken zijn maar ga hier nooit op in. Hoeveel geld ze je er ook voor bieden, het is het niet waard!

admin • 21 december 2015


Previous Post

Next Post

Close