Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

camera op reis

Een camera meenemen op reis

Een compact fototoestel of camera meenemen op reis wordt steeds minder gedaan. Door de komst van instagram en andere sociale media, nemen de meeste reizigers enkel nog foto’s en selfies met hun smartphone. Deze foto’s kunnen ze sneller bewerken met allerlei leuke filters en dan onmiddellijk delen met vrienden, familie en de rest van de wereld. Een smartphone neemt ook minder gewicht en plaats in dan een camera. Klinkt allemaal perfect voor een backpacker maar wie liever professionele foto’s neemt, kan overwegen om een goeie compactcamera of zelfs spiegelreflexcamera mee te nemen. Let op! Wie een peperduur toestel koopt maar geen gevoel heeft voor compositie, maakt met dat toestel geen mooiere foto’s.

De smartphone als camera

Een smartphone is in deze moderne tijden niet meer weg te denken. Op reis is dit ook superhandig omdat er tegenwoordig ook overal WIFI te vinden is. Zo kun je aan de andere kant van de wereld gemakkelijk jouw mails bekijken, informatie opzoeken, tickets boeken en contact houden met het thuisfront. Een goeie camera op jouw telefoon is mooi meegenomen. Steeds meer reizigers houden er namelijk van om zo snel mogelijk hun reisfoto’s te delen met iedereen.

Veel smartphones hebben tegenwoordig zo’n sterke camera’s dat het verschil met een professioneel toestel moeilijk te zien is. Ook door de filters die je kunt gebruiken, geef je jouw foto’s een mooie look.

Wil je op reis enkel jouw telefoon gebruiken als camera? Hou dan rekening met deze punten.

  • Zorg ervoor dat jouw smartphone verbonden is met een cloud. Ga regelmatig online zodat de nieuwe foto’s op de cloud kunnen uploaden. Zo kun je nog steeds aan de foto’s wanneer jouw toestel gestolen of verloren geraakt.
  • Kies voor een telefoon met een camera met veel pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper de foto’s. Meestal heeft de frontcamera ( die voor de selfies) minder pixels dan die aan de achterkant van het toestel.
  • Smartphone fotografie wint aan populariteit en er komen meer en meer leuke gadgets op de markt om jouw toestel te pimpen. Zo bestaan er verschillende kleine lenzen, zoals een micro-, macro- en fisheye lens die je op jouw toestel kan bevestigen voor het oog van de camera. Er zijn ook statiefjes en extra flitsen verkrijgbaar.
  • Leer goed werken met de camera van jouw toestel. Wat zijn de extra functies? Zijn er apps die het gebruik kunnen verbeteren? Welke filters zijn leuk om te gebruiken?
  • Neem een powerbank mee wanneer je op uitstap gaat. Zeer vervelend om een platte batterij te hebben op een fantastische plaats en dan geen foto’s te kunnen nemen.

 

Compactcamera op reis

Zoveel keuze, zoveel prijzen. Welke compacte camera is nu geschikt om mee te nemen op reis? Wist je dat er veel compactcamera’s zijn met WIFI waarmee je foto’s ook zo online kunt zetten?Sommige van die toestellen moeten zeker niet onderdoen aan de duurdere toestellen. Niet de prijs maar de situatie en je creatief inzicht bepaald hoe mooi de foto uiteindelijk wordt.

Als je een spiegelreflex wil meenemen, kies dan voor de gepaste lens. Ga je op safari of wil je bepaalde dieren spotten dan doe je er goed aan om een télélens mee te nemen.  Die lenzen kun je ook goed gebruiken als verrekijker 😉 Met lenzen heb je het nadeel dat je meer gewicht moet meesleuren en wanneer die stuk gaan, kun je geen foto’s meer nemen.

Neem je toch lenzen mee? Experimenteer dan met filters en leer je toestel goed kennen.

Enkele tips

  • Wij nemen altijd twee compacte digitale toestellen mee. Handig voor als er één zou stuk gaan of verloren geraken. Het kleinste fototoestel past in onze broekzak en gaat mee wanneer we uitgaan. Leuk om foto’s te nemen van je nieuwe vrienden en/of optredens.
  • Zorg voor genoeg SD kaartjes, batterijen, hoesjes, misschien een statief(je), kabels om ze met je pc te verbinden,….
  • Wij hebben vooral spijt dat we geen videofilmpjes van onze reizen hebben. Je kunt tegenwoordig filmen met je fototoestel, smartphone, tablet,… dus zeker doen!
  • Vergeet nooit je batterijen op tijd op te laden. Niks zo vervelend om op een topbestemming te zijn met een fototoestel of camera dat niet werkt.
  • Nogmaals… vergeet je universele lader niet mee te nemen en een adapter voor in de wagen als je met de wagen reist.

 

Voor een gratis cursus fotografie

http://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/compositie/

of

http://www.cursus-fotografie.nl/

admin • 1 december 2015


Previous Post

Next Post

Close