Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

annulatieverzekering

Een annulatieverzekering afsluiten. Ja of nee?

Facebookpinterest

Een annulatieverzekering is niet hetzelfde als een reisverzekering.  Wanneer een reisverzekering kosten door ziekte of ongeval tijdens het reizen vergoedt, dekt een annuleringsverzekering enkel reiskosten wanneer de reis niet kan doorgaan door bijvoorbeeld ontslag, zwangerschap, ernstige ziekte of sterfte, familiale problemen, schade aan je woning,…

 

Wat is gedekt?

Via een annulatieverzekering kun je een deel van de kosten van je vervoertickets, een reeds geboekt hotel, een gehuurd appartement of gehuurde wagen terugkrijgen wanneer je jouw reis plots moet onderbreken buiten jouw wil. Enkel als de reden gedekt is en vaak ook maar tot een maximum bedrag.

Sommige annuleringsverzekeringen dekken ook de kosten wanneer je niet kunt afreizen door een gebroken been, natuurrampen ter plaatse, herexamens(van jou of de kinderen), het intrekken van de vakantiedagen door je werkgever, oproep tot assisenjury of auto-pech op weg naar de luchthaven.

Verzekeraars zullen vaak alles uit de kast halen om niet te moeten vergoeden. Als blijkt dat jij, je reispartner of je familie reeds ernstig ziek was voor je vertrek kunnen ze al moeilijk beginnen doen. Je zult ook altijd bewijslast moeten kunnen voorleggen.

 
 

Hoe sluit je een annulatieverzekering af?

Een annulatieverzekering kun je meestal samen met je vliegticket kopen. Het is aan jou om te beslissen of je dat bedrag wilt betalen of niet. Denk eraan dat je veel geld kunt kwijt zijn mocht de reis om één of andere reden niet doorgaan.

Een annulatieverzekering is soms ook inbegrepen in je reisverzekering maar dat komt minder voor. Sommige golden visa of mastercards hebben ook een “gratis” annulatieverzekering inbegrepen. Bekijk best even wat gedekt wordt en wat de voorwaarden zijn.

Zorg ervoor dat je jouw annulatieverzekering op tijd afsluit (soms tot maximum 1 à 2 weken na boeking van de tickets) en dat jouw reisgenoten onder dezelfde polis vallen. Als zij dan hun reis moeten annuleren door omstandigheden mag jij dat ook en omgekeerd. Het is meestal zo dat alle reisgenoten onder dezelfde polis vallen als de tickets op één factuur staan. Indien dit niet zo is kunnen alle reisgenoten beter samen een annuleringsverzekering laten opmaken.

Een goede annulatieverzekering is die van nogo van EuropAssistance.

 

Lees hier meer over reisverzekeringen.

Vond je dit artikel nuttig? Like ons op facebook en blij zo op de hoogte van alle nieuwtjes en tips om zelfstandig op reis te gaan.

Facebookpinterest

admin • 24 november 2015


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close