Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

reisdocumenten

Andere reisdocumenten die je nodig hebt op reis

Facebookpinterest

Naast een reispaspoort en visum zijn er nog een aantal belangrijke reisdocumenten die je zou kunnen nodig hebben op reis. Denk maar aan een internationaal rijbewijs indien je een wagen wil huren. Belangrijk zijn ook de gegevens van jouw reisverzekering want je weet nooit wat er kan gebeuren. We overlopen even kort alle andere reisdocumenten.
 
 

Internationaal rijbewijs

Ga je met de auto of ben je van plan een wagen te huren op reis? Controleer dan of je een internationaal rijbewijs nodig hebt en vraag die op tijd aan bij de politie van jouw streek.

Lees meer : Verzekeringen, verkeersregels en rijbewijs bij het huren van een wagen

 

SolvabiliteitsbewijsSchriftelijke toestemming van de ouders

Wie jonger is dan 18  moet een schriftelijke toestemming van de ouders kunnen voorleggen wanneer hij of zij in het buitenland is. Je kunt op de dienst bevolking in jouw stadhuis een formulier aanvragen die je ouders kunnen invullen. Indien ze dit niet hebben kunnen de ouders ook zelf een document opstellen en dan ondertekenen. Beide documenten moeten door de gemeente gelegaliseerd worden. Daarna moet het ook door de dienst Buitenlandse Zaken gelegaliseerd worden door middel van een apostille.

 

Vond je dit artikel nuttig? Vind ons leuk op facebook en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwtjes en tips om zelfstandig te reizen.

Facebookpinterest

admin • 14 januari 2016


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close