Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

reisdocumenten

Andere reisdocumenten die je nodig hebt op reis

Facebookpinterest

Naast een reispaspoort en visum zijn er nog een aantal belangrijke reisdocumenten die je zou kunnen nodig hebben op reis. Denk maar aan een internationaal rijbewijs indien je een wagen wil huren. Belangrijk zijn ook de gegevens van jouw reisverzekering want je weet nooit wat er kan gebeuren. We overlopen even kort alle andere reisdocumenten.
Internationaal rijbewijs

Ga je met de auto of ben je van plan een auto te huren? Controleer dan of je een internationaal rijbewijs nodig hebt en vraag die op tijd aan bij de politie van jouw streek. Lees hier meer over een internationaal rijbewijs en autopapieren.

 

Solvabiliteitsbewijs

Sommige landen (maar dat is wel zelden) vragen of je kunt aantonen dat je genoeg geld bezit om lang (paar maanden of langer) in dat land te kunnen verblijven. Dan heb je een solvabiliteitsbewijs nodig. Dit kun je bij jouw bank aanvragen.

 

Een reisverzekering

Dit mag nooit ontbreken in jouw portefeuille: een kaartje met alarmnummer en polisnummer van de mutualiteit of van een reisverzekering. Zo zijn alle gegevens steeds binnen handbereik in geval van nood.

 

Kopies van alle reisdocumenten

Neem een kopie van je bankkaarten, paspoort, visums, vluchtgegevens, accommodatie, verzekering en hou alles bij in een smal plastiek mapje. Geef ook een kopie aan familie of vrienden. Je kunt ook alles inscannen en naar jouw eigen email-adres doorsturen, in een digitale kluis steken of op USB stick plaatsen. Of neem een foto van alles en zet deze op een cloud. Met een smartphone is dit zo gefikst.

 

Gele inentingsboekje

Neem ook je gele inentingsboekje mee. Zeker wanneer je naar landen reist waar je moet kunnen aantonen dat je ingeënt bent tegen gele koorts. Een ander medisch boekje kan ook van pas komen.  Hier vind je meer info over vaccinaties.

 

Een bloedgroepkaart

Dit kun je bij jouw huisarts aanvragen en kan handig zijn indien er jouw iets zou overkomen en men kan vinden welk bloed er toegediend kan worden.

 

Cardstopnummer

Een kaartje met het nummer van cardstop en/of gegevens van jouw bank, indien er bankkaarten verdwenen of gestolen zijn. Meer tips daarover vind je hier.

 

Schriftelijke toestemming van de ouders

Wie jonger is dan 18  moet een schriftelijke toestemming van de ouders kunnen voorleggen wanneer hij of zij in het buitenland is. Je kunt op de dienst bevolking in jouw stadhuis een formulier aanvragen die je ouders kunnen invullen. Indien ze dit niet hebben kunnen de ouders ook zelf een document opstellen en dan ondertekenen. Beide documenten moeten door de gemeente gelegaliseerd worden. Daarna moet het ook door de dienst Buitenlandse Zaken gelegaliseerd worden door middel van een apostille.

 

Vond je dit artikel nuttig? Vind ons leuk op facebook en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwtjes en tips om zelfstandig te reizen.
Facebookpinterest

admin • 14 januari 2016


Previous Post

Next Post

Left Menu Icon
Menu
Right Menu Icon
Close