Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

cadeau voor reiziger

20 X een leuk cadeau voor een reiziger

Facebookpinterest

Een kerst- of verjaardagscadeau voor een reiziger nodig? Zoek je een leuk afscheidscadeau voor een vriend die op wereldreis vertrekt? Of wil je jezelf verwennen met een hip en handig reisgadget? Dan zal onderstaand lijstje met cadeautips je daar zeker bij helpen.

Met kerst en nieuwjaar in het vooruitzicht vind je hier het ideale geschenk voor de avontuurlijke reiziger.

Het zijn stuk voor stuk items die wij zelf, verslaafd aan reizen en aan wereldkaarten, ook graag cadeau zou krijgen of uitgeprobeerd hebben. Je kunt er dus niet veel fout mee doen 😉

Hier zijn onze 20 beste cadeautips.

 

1.  Lonely planet ultieme bestemmingen (€29,90) / Lonely planet where to go when (€19,90)

Iemand die veel reist, houdt er van om in reisboeken te bladeren en weg te dromen naar een volgende bestemming.  Deze reisboeken zullen zeker in de smaak vallen bij backpackers.

 

lonely-planet                                              cadeau voor reiziger lonely planet

 

 

2. Shit happens kaartspel (€19,99)

Een heel afwisselend en hilarisch kaartspel die je met medereizigers kunt spelen. Omdat het engelstalige vragen zijn, is het een perfect spel om met reizigers van over de hele wereld te spelen tijdens een lange bus- of treinrit of gewoon op hotel of café. Lachbuien verzekerd. Ideaal om nieuwe mensen te leren kennen of om het ijs te breken.

cadeau voor reiziger

 

 

3. Geotoys de wereld 50 speelkaarten (€ 14,95)

50 jumboformaat speelkaarten met de landen aan de ene kant en de hoofdsteden aan de andere zijde. De kaarten bevatten eveneens de inwonersaantallen en oppervlakte van elk land. Inclusief regels voor vijf verschillende spellen voor 1 – 4 spelers.

geotoys

 

4. Terra gezelschapsspel (€ 27,95)

Een educatief wedspel voor iedereen die van reizen houdt. Je maakt een leerzame reis langs de meest boeiende plaatsen op de wereld. Van de hoogste bergen, via de kleinste eilanden naar de diepste diepten van de oceaan. Er valt veel te ontdekken. Ook een leuk gezelschapsspel voor reislustige ouders die hun kinderen op een speelse manier willen laten kennismaken met onze wereld.

cadeau reiziger

 

 

5. Kurkprikbord wereldkaart  ( € 44,95)

Een must have voor alle reizigers. Stijlvol en leuk item om reisfoto’s of reisdocumenten op te prikken.

kurk

 

 

6.   I was here reisdagboek (€ 9,99)

Reisdagboek met handige informatie, leuke opdrachten om uit voeren en voldoende ruimte om je eigen aantekeningen te maken.

i-was-here-reisdagboek

 

 

7. WakaWaka Powerbank en zaklamp op zonnepanelen (€ 73) of een krachtige compacte powerbank (€ 21,99)

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphone en/of tablet op reis vertrekken. Ze worden ook heel fel gebruikt tijdens het reizen dus de batterij gaat snel plat. Deze powerbanks zorgen ervoor dat je jouw accu’s kunt opladen wanneer je zonder stroom komt te zitten bijvoorbeeld tijdens een lange bus- of treinrit.

De wakawaka powerbank op zonnepanelen kan van pas komen tijdens een trektocht of in armere landen waar de stroom vaak dreigt uit te vallen. Ook op een festival is dit een handig item. Wakawaka heeft een breed gamma aan handige powerbanks.

Vertel er wel even bij dat powerbanks vaak enkel in de handbagage mogen vervoerd worden. Een powerbank mag meestal niet in het ruim. Dit kan gecontroleerd worden op de websites van de vluchtmaatschappij waar je mee vliegt. Dit komt omdat er een lithium ion batterij in zit en deze als een brand- en explosiegevaarlijke stof wordt gezien.

              powerbank

 

 

8.   Ophangbare toilettas met spiegeltje (€ 12) en (€ 35)

Een compact toilettas met spiegeltje, waar je goed jouw spulletjes ziet zitten en die je gemakkelijk kunt ophangen in de douche. Dit is handig in bijvoorbeeld hostels waar je de badkamer moet delen.

toilettas                    toilettas-eagle

 

 

9.  Een abonnement op een reistijdschrift zoals  Grande of colombusmagazine

Leuk en ontspannend leesvoer om inspiratie op te doen voor de volgende reizen.

colombus                        grande

 

 

10.  Scratch map kras de wereld. Nederlandstalig (€ 24,99)

Met een muntje kras je de landen weg waar je bent geweest. Zo verschijnt jouw uniek reisverhaal.

kras-de-wereld

 

 

11.  Een handige lichtgewicht verrekijker (€ 54,95)

Vroeger misten wij altijd een verrekijker op reis. Al was het om mooie vogels te spotten of om tijdens het hiken naar de verte te turen. Je kunt deze verrekijker ook gebruiken tijdens festivals om zo je favoriete band te bewonderen. Heb je kinderen? Dan zullen zij dit fantastisch vinden tijdens het reizen.

verrekijker

 

12.  Horloge met wereldkaart en bewegend vliegtuigje (€ 12)

Leuk hebbeding voor de die hard reiziger. Het vliegtuigje lijk rond te vliegen over de wereldkaart.

horloge

 

 

13.  Compacte travel hangmat (€ 28,50)

Compacte hangmat om tussen de palmbomen op te hangen op een tropische bestemming of gewoon in eigen tuin. 100% genieten.

hangmat

 

 

14.  Handige organiser bags (€17,95) of packing cubes (€ 23,99)

Een rugzak maken kan behoorlijk vervelend zijn maar was nog nooit zo leuk met deze organiser bags of packing cubes. Verdeel kledij, reisdocumenten, kabels, ondergoed, enzovoort in deze zakken en vindt zo gemakkelijker jouw spullen terug.

organiser-bags                   cubes

 

15.  Een bon van een avonturenwinkel zoals as adventure.

Vind je deze cadeautips maar niks? Dan zijn er altijd cadeaubons. Ok het is een bon. Maar wij reizigers zijn daar aaaaaaaaaltijd blij mee. We kunnen nooit genoeg reisgadgets of hiking kledij kopen 😉

as-adventure-bon

 

16.  Een paspoorthoesje met wereldkaart (€ 15,99) 

Verberg het saaie kleurtje van jouw reispas onder dit leuke paspoorthoesje met wereldkaart.

paspoorthoesje

 

17.  spaarpot met wereldkaart (€ 18,99)

Een supertof cadeau voor de reiziger die binnenkort op wereldreis vertrekt of voor iemand die gaat sparen voor een grote reis. Geef deze spaarpot (al dan niet gevuld met kleingeld van vrienden en familie) af tijdens een afscheidsfeestje  Succes verzekerd.

cadeau reiziger

 

 

18.   Travel scrabble (€ 19,99)

Wie backpackt moet vaak wachten. Heeeeeeeeel lang wachten 😉 .  Dan kan een reisspelletje wel eens van pas komen om te tijd te doden. Speel op de trein, in het vliegtuig of op een gezellig terrasje.

travel-scrabble

 

19. Een handige reistas voor korte trips (wizz air tas €40) of (jump uppsala duffle bag €90)

Omdat je nu bij ryanair geen trolleys meer mag meenemen in de cabine (tenzij tegen betaling of gratis in het ruim), gaan veel reizigers op zoek naar andere alternatieven. De afmetingen van de toegestane bagage zijn nu veel kleiner. Toch kan je met een handige tas vrij veel meenemen wanneer je enkel op citytrip gaat.  Deze tas bijvoorbeeld voldoet aan de afmetingen (40 X 20 X 25) en kan dus het perfecte cadeau zijn voor een vriend die regelmatig korte tripjes maakt.

 

cadeau reiziger                                          

 

 

20.  Travelmore 3 navulbare silicone reisflesjes (17,95)

Deze reisflesjes hebben het ideale formaat voor op reis, passen in iedere toilettas en zijn geschikt voor in de handbagage.  Zo neem je jouw favoriete shampoo en douchegel mee op reis. De flesjes lekken niet, zijn navulbaar en dus goed voor het milieu!

cadeau reiziger

 

Veel shopplezier!!

 

 cadeautips

admin • 15 december 2018


Previous Post

Next Post

Close