Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

cadeau reiziger

20 X een leuk cadeau voor een reiziger

Een cadeau voor kerst of een verjaardag nodig en die persoon is een fervent reiziger? Zoek je een leuk afscheidscadeau voor een vriend die op wereldreis vertrekt? Of wil je jezelf verwennen met een hip en handig reisgadget? Dan zal onderstaand lijstje met cadeautips je daar zeker bij helpen.

Met kerstmis en nieuwjaar in het vooruitzicht vind je hier het ideale cadeau voor de avontuurlijke reiziger. Het zijn stuk voor stuk items die wij zelf, verslaafd aan reizen en aan wereldkaarten, ook graag cadeau zou krijgen of uitgeprobeerd hebben. Je kunt er dus niet veel fout mee doen 😉

Hier zijn onze 20 beste cadeautips.

 

1. Een boek van lonely planet

Iemand die veel reist, houdt er van om in reisboeken te bladeren en weg te dromen naar een volgende bestemming.  Deze reisboeken zullen zeker in de smaak vallen bij backpackers.


2. Reistas ryanair proof

Omdat je nu bij ryanair geen trolleys meer mag meenemen in de cabine (tenzij tegen betaling of gratis in het ruim), gaan veel reizigers op zoek naar andere alternatieven. De afmetingen van de toegestane bagage zijn nu veel kleiner. Toch kan je met een handige tas vrij veel meenemen wanneer je enkel op citytrip gaat. Deze tas bijvoorbeeld voldoet aan de afmetingen (40 X 20 X 25) en kan dus het perfecte cadeau zijn voor een vriend die regelmatig korte tripjes maakt.


3. Een reisgezelschapsspel

Een lange trein- of busrit is de ideale gelegenheid om een gezelschapsspel boven te halen. Deze spelletjes zijn ideaal om met een medereiziger of andere reizigers te spelen. Zo leer je elkaar ook beter kennen en vliegt de tijd tijdens de lange rit zo voorbij. Kies voor engelse versies. Zo kun je overal ter wereld met andere reizigers samen spelen. Er bestaan ook reisedities van populaire games zoals monopoly, scrabble, rummikub,…

4. Een kabel organiser tas voor reizigers

We nemen steeds meer elektronica, kabels en chargers mee op reis. Een kabel organiser tas is perfect om al deze spullen mooi te kunnen opbergen in de backpack of valies.

5. Terra gezelschapsspel

Een educatief wedspel voor iedereen die van reizen houdt. Je maakt een leerzame reis langs de meest boeiende plaatsen op de wereld. Van de hoogste bergen, via de kleinste eilanden naar de diepste diepten van de oceaan. Er valt veel te ontdekken. Ook een leuk gezelschapsspel voor reislustige ouders die hun kinderen op een speelse manier willen laten kennismaken met onze wereld.

6. Vintage kurkprikbord wereldkaart

Een must have cadeau voor de reiziger. Stijlvol en leuk item om reisfoto’s of reisdocumenten op te prikken. Met kleine duimspijkers in de vorm van vlaggetjes.

7. Een reisdagboek

Reisdagboek met handige informatie, leuke opdrachten om uit voeren en voldoende ruimte om je eigen aantekeningen te maken.


8. Een powerbank op zonnepanelen of compacte powerbank

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphone en/of tablet op reis vertrekken. Ze worden ook heel fel gebruikt tijdens het reizen dus de batterij gaat snel plat. Deze powerbanks zorgen ervoor dat je jouw accu’s kunt opladen wanneer je zonder stroom komt te zitten bijvoorbeeld tijdens een lange bus- of treinrit.

De wakawaka powerbank op zonnepanelen kan van pas komen tijdens een trektocht of in armere landen waar de stroom vaak dreigt uit te vallen. Ook op een festival is dit een handig item. Wakawaka heeft een breed gamma aan handige powerbanks.

Vertel er wel even bij dat powerbanks vaak enkel in de handbagage mogen vervoerd worden. Een powerbank mag meestal niet in het ruim. Dit kan gecontroleerd worden op de websites van de vluchtmaatschappij waar je mee vliegt. Dit komt omdat er een lithium ion batterij in zit en deze als een brand- en explosiegevaarlijke stof wordt gezien. Lees meer: Een powerbank in het vliegtuig is gevaarlijk


9. Een ophangbare toilettas

Een compact toilettas met spiegeltje, waar je goed jouw spulletjes ziet zitten en die je gemakkelijk kunt ophangen in de douche. Dit is handig in bijvoorbeeld hostels met gedeelde badkamer.

10. Juweel ketting met wereldbol

Een zeer mooi en origineel cadeau voor de reiziger die van juwelen houdt.

11. Een scratch map wereldkaart

Een cadeau nodig voor iemand die de hele wereld wil zien? Dan is een scratch map kaart iets voor hem/haar. Met een muntje kras je de plaatsen of landen weg waar je bent geweest. Zo ontstaat een eigen en uniek reisverhaal op de kaart.

12. Een lichtgewicht verrekijker

Vroeger misten wij altijd een verrekijker op reis. Al was het om mooie vogels te spotten of om tijdens het hiken naar de toppen van de bergen te turen. Maar een verrekijker is snel al zwaar of neemt veel plaats in beslag in de backpack. Deze is compact, licht en gewoon goed. De kinderen van wie een verrekijker cadeau krijgt, zullen dit zeker ook vaak gebruiken.

13. Horloge met wereldkaart

Leuk hebbeding voor de fulltime reiziger. Het vliegtuigje lijk rond te vliegen over de wereldkaart.

14. Het groot wandelboek van de ardennen.

Ken je iemand die van wandelen of hiken houdt? Dan maak je ze zeker blij met dit wandelboek.  In  dit boek zijn 75 lusvormige wandelingen in de ardennen opgenomen. Allemaal met mooie overzichtskaarten.

15. Packing cubes of organiser bags

Een rugzak maken kan behoorlijk vervelend zijn maar was nog nooit zo leuk met deze organiser bags of packing cubes. Verdeel kledij, reisdocumenten, kabels, ondergoed, enzovoort in deze zakken en vindt zo gemakkelijker jouw spullen terug in jouw backpack of reiskoffer.

16. Navulbare siliconen reisflesjes

Deze reisflesjes hebben het ideale formaat voor op reis, passen in iedere toilettas en zijn geschikt voor in de handbagage.  Zo neem je jouw favoriete shampoo en douchegel mee op reis. De flesjes lekken niet, zijn navulbaar en dus goed voor het milieu!

17. Een handige paspoorthouder

Verberg het saaie kleurtje van jouw reispas onder deze mooie paspoorthouder. In verschillende kleuren beschikbaar.


18. Spaarpot met wereldkaart

Een supertof cadeau voor de reiziger die binnenkort op wereldreis vertrekt of gaat sparen voor die grote reis. Geef deze spaarpot (al dan niet gevuld met kleingeld van vrienden en familie) af tijdens een afscheidsfeestje  Succes verzekerd.

 

19. Een vliegtuigbedje of vliegtuig voetensteun

Cadeau nodig voor een vriend of familielid die veel reist en vaak klaagt over het comfort op het vliegtuig of bus? Dan is dit het ideale geschenk. Het is compact en licht om mee te nemen en zorgt voor een beter comfort tijdens het slapen op vliegtuig, trein of bus.

 

20. Een bon van een avonturenwinkel zoals as adventure.

Vind je deze cadeautips maar niks? Dan zijn er nog altijd  die goeie ouwe cadeaubons. Ok het is een bon. Maar wij reizigers zijn daar aaaaaaaaaltijd blij mee. We kunnen nooit genoeg reisgadgets of hiking kledij kopen 😉

as-adventure-bon

 

Veel shopplezier!!

 
cadeautips

admin • 12 december 2019


Previous Post

Next Post

Close