Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

reisapps

15 handige reisapps voor backpackers

Facebookpinterest

De komst van reisapps en smartphones heeft de wijze waarop mensen op reis gaan of backpacken heel snel doen veranderen. In 2009 maakten wij een wereldreis. Toen nog zonder smartphone of tablet want die bestonden nog maar net. Ik herinner me nog goed de vele uren die we doorbrachten in smakeloze internetcafés. Tussen de gamende locals en andere backpackers, hielden we onze familie en vrienden op de hoogte via reisverslagen en foto’s. Foto’s die er soms uren over deden om te uploaden en om dan opnieuw te moeten beginnen toen de elektriciteit uitviel. Frustrerend! Ook het opzoeken van reisinformatie, vliegtickets, boeken van hotelkamers,… gebeurde vaak in een internetcafé of via de computer van het hotel.

Maar tegenwoordig is er overal WIFI en heeft iedereen wel een mobiel mee. Terwijl je uitrust op bed of aan het genieten bent van een cocktail op een gezellig terras kun je skypen, een blog onderhouden of via facebook en instagram je vrienden jaloers maken met jouw reisverhalen en foto’s. Ja zo gemakkelijk is het geworden. 

Ik bespreek onze 15 favoriete reisapps.

 

1.  Google maps 

Afbeeldingsresultaat voor googlemaps

 

 

 

Google maps is niet alleen een goede navigatie-app maar biedt ook de mogelijkheid om snel informatie te vinden over plaatsen die je wil bezoeken.  Een adres, openingsuren, reviews, foto’s, een wikipedia beschrijving verkrijg je allemaal in 1 klik.

Het is eenvoudig om locaties op te slaan en zo gemakkelijk terug te vinden eens je ze nodig hebt.  Zo kun je gepersonaliseerde kaarten aanmaken van jouw volgende reisbestemming. Je duidt bijvoorbeeld aan waar jouw hotel zich bevindt en welke restaurants of bezienswaardigheden jou interesseren. Zo zie je vlot hoe en hoe lang je er over doet om er naartoe te wandelen, rijden of hoe je er met het openbaar vervoer geraakt.

Wie de navigatie offline wil gebruiken, moet eerst een selectie maken van het gebied waarin je wil navigeren en dat dan opslaan. Deze kaart verdwijnt wel na een tijdje van je mobiel dus zeker op tijd updaten.

 

2.   Around me

Afbeeldingsresultaat voor around me

Snel iets nodig? Een tankstation, winkel, apotheek, restaurant, …. Dan vind je met deze app zeker wat je zoekt. Je krijgt een overzicht van wat zich het dichtste bij jou bevindt. Je ziet een locatie op kaart, een snelfunctie voor een routebeschrijving, een telefoonnummer en eventueel hun website.

 

3.   Skyscanner

Afbeeldingsresultaat voor skyscanner

 

 

 

Deze app zoekt voor jou de goedkoopste vluchten. Stel een prijsalarm in om een seintje te ontvangen wanneer de prijzen van jouw vliegtickets veranderen. Al verlof vastgelegd maar nog geen bestemming?  Doe inspiratie op en geef bij de bestemming ‘overal’ in. Je krijgt een mooi overzicht van de goedkoopste vluchten tijdens de gekozen periode of per maand.

Met deze app is het ook mogelijk om hotels of autoverhuur te boeken.

 

4.   What’s app , skype, messenger

Hou het thuisfront op de hoogte van jouw reisverhalen via berichtjes, een chat-, audio- of videogesprek. Dit is volledig gratis. Je vrienden en familie waren tijdens het reizen nog nooit zo dichtbij. Je hoeft niet meer op zoek naar een telefooncel. Geen schrik meer voor een gepeperde telefoonrekening. Je moet enkel op zoek naar WIFI.
5.  Hostelworld

Cover art

 

 

 

Backpacken betekent vaak met een beperkt budget op reis gaan. Je kan veel geld besparen door in slaapzalen te overnachten. Dit komt zeker van pas in grote steden waar het leven duur(der) is.

Hostels zijn ook ideaal om andere reizigers te ontmoeten en reistips uit te wisselen. Via deze app zoek je gemakkelijk naar de goedkoopste bedjes in town. Je kunt verschillende filters instellen om de perfecte jeugdherberg te vinden. Buiten hostels vind je er ook vaak budgethotels en B&B’s.

 

6.   Trivago

Cover art

Trivago is een zoekmachine die voor jou alle websites met hotelprijzen vergelijkt en de goedkoopste eruit haalt. Er zijn tal van filters die je kunt instellen. Rangschik de hotels volgens prijs, locatie, beoordeling, sterren, faciliteiten, etc. Lees reviews en bekijk foto’s van andere reizigers om een goede keuze te maken. Handig en eenvoudig in gebruik.

 

7.   24/7 BZ reis

Cover art

Met deze app vind je tal van reisadviezen zodat je goed weet welke risico’s je kunt lopen per land. Je krijgt ook info over hun lokale regels en wetten maar ook over welk visum en/of andere reisdocumenten je moet beschikken.

Mocht er in het land waar je op reis bent een crisis zijn, word je op de hoogte gehouden via nieuwsberichten. Het is mogelijk om direct in contact te komen met het contactcenter van BZ. 24u per dag 7/7.

Je vindt er ook  informatie over wat je kunt doen bij noodgevallen zoals het verliezen van je paspoort of bij ongevallen. Pagina’s die je eerder bezocht op 24/7 worden automatisch opgeslagen zodat je ze zonder internetverbinding kunt openen wanneer je ze snel nodig hebt bijv. bij een ongeval.

 

8.   XE munteenheid

Cover art

Soms is het nog vrij eenvoudig om uit het hoofd te rekenen hoeveel je nu in Euro betaalt maar bijvoorbeeld in Vietnam waar 1 Euro gelijk staat aan 24.000 Dong is of in Colombia waar 1 Euro  ongeveer 3.000  Colombiaanse Peso is, gaan je hersenen na een tijdje toch pijn beginnen doen. Deze app is een uitkomst voor wie snel wil berekenen hoeveel hij moet betalen of voor wie de valuta wil weten voor hij geld uit de muur haalt.

 
9.    Maps.me

Cover art

Een navigatie-app waarmee je land- en stadskaarten van over de hele wereld kunt downloaden om ze vervolgens offline te kunnen gebruiken.

Je geeft een adres in en kiest hoe je op jouw bestemming wilt geraken. Te voet, met de fiets, met de wagen en zelfs met de taxi. Het is eenvoudig om bladwijzers aan te maken zodat je jouw favoriete plaatsen sneller terugvindt.

De kaart is leuk, duidelijk, bevat veel 3D en geeft een mooi overzicht van alle gebouwen en hun huisnummers. Langs de route laat de app ook points of interests zoals hotels, bezienswaardigheden en restaurants zien. Ook wie een parkeerplaats, geldautomaat of tankstation in de buurt zoekt vindt snel waar ze moet zijn.

 

10.   Tripadvisor

Cover art

Een van de eerste en bekendste reis-apps is tripadvisor. Dit is een all inn reis-app. Je kunt ermee op zoek naar de laagste vluchttarieven, de beste hotels, de coolste restaurants maar je kunt ook zoeken naar de mooiste bezienswaardigheden of top attracties en tours in jouw buurt. Dit alles wordt voorzien van miljoenen recensies en foto’s van andere reizigers zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Je kunt eenvoudig op zoek naar hotels of restaurants aangepast aan jouw voorkeuren. Uiteraard is het mogelijk om zelf foto’s of recensies toe te voegen. Er is een forum waar je met vragen terecht kan. Download vooraf de kaarten en beoordelingen van jouw bestemming zodat je de app ook offline kunt gebruiken.

 

11.   Weather pro

Cover art

Veel uitleg is hier niet nodig. Bekijk het weerbericht van jouw reisbestemming. Gedetailleerd, per dag, per uur, met kaarten, satelietfoto’s, UVstralingsindex en watertemperaturen.

 

12.    Google translate

Cover art

Een leuke vertaal app die je ook offline kunt gebruiken indien je de taal vooraf op je mobiel gedownload hebt. Zie je een woord of zin die je niet begrijpt? Wil je iets eten maar begrijp je de menukaart niet? Je kunt als het ware een woord of zin scannen met je mobiel en dan, hocus pocus, verschijnt de vertaling. Dit zijn uiteraard geen perfecte vertalingen. Ze zijn zelfs nogal letterlijk maar je begrijpt vaak wel over wat het gaat.

Wil je iets vragen maar spreek je de taal niet? Vertaal jouw vraag met de app en laat de vertaling aan iemand zien of horen. Echt de moeite om eens te proberen. We hebben het uitgetest met Chinees en het klopte vrij goed. Ook gewoon leuk speelgoed 😉

 

13.    moov-it

reis-app

Dit is een reisplanner die jou via verschillende mogelijkheden het snelst van punt A naar punt B stuurt. Je krijgt een mix van alle transportmogelijkheden die er bestaan.  Te voet, met de fiets, met een taxi, een boot of met het openbaar vervoer.

Bekijk metro- en treintijden, ook offline.  Krijg live meldingen van veranderingen of problemen op jouw routes. Je kunt verschillende routes en haltes opslaan. Er zijn ook zeer veel metro-, tram- en treinplattegronden beschikbaar om te bekijken.

 

14. Google trips

Yep. Another app from Google. Al is het wel weer een heel knappe reis-app. Zie het als een soort van digitaal mapje waar al de gegevens van jouw reis in worden bewaard. Je hebt enkel een gmail of google account nodig en alle mails die naar daar worden verzonden in verband met geboekte vluchten, hotels, autoverhuur,… worden ook automatisch in deze app geplaatst.

Alles wordt mooi gerangschikt volgens dag en uur en per locatie krijg je nog eens bergen tips over wat er te zien en te doen is. Je vindt ook informatie over de gebruiken van het land en over het openbaar vervoer. Plaatsen die je opslaat via google maps worden ook hierin bewaard. Met andere woorden, deze app is ook nog eens een superhandige mini reisgids.

 

15.    Alltrails

Afbeeldingsresultaat voor alltrails

Super app voor wie graag wandelt. Je vindt er veel wandelroutes in de buurt van jouw reisbestemming. Er zijn meerdaagse maar ook korte wandelroutes om bijvoorbeeld de highlights van een stad te zien. Je krijgt een kaart, reviews van andere reizigers en soms ook foto’s te zien. Ook jij kunt jouw ervaring(en) meedelen of foto’s toevoegen.

 
admin • 21 maart 2017


Previous Post

Next Post

Close