Met de rugzak op reis

GO SOMEWHERE

reizen

10 signalen dat je verslaafd bent aan reizen

Ja ik geef het toe. Ik ben een echte travel addict. Niet alleen het reizen maar alles wat ermee te maken heeft, speelt een grote rol in mijn leven. Er zijn veel signalen die erop wijzen dat je verslaafd bent aan reizen. Het feit dat je dit artikel wil lezen is er al 1 van. Volgende symptomen hoor ik geregeld bij andere reizigers. Herken jij er een paar? Mijn remedie: blijven reizen en je leven verrijken. 

 

1. Je houdt van wereldkaarten

Wie verslaafd is aan reizen heeft minstens 1 wereldkaart aan de muur hangen. Je weet welk land waar ligt en kan er soms lang op kijken om weg te dromen naar landen die je nog wil bezoeken of waar je al bent geweest. Ook items met een wereldkaart op vind je leuk om te hebben.

 

2. Je verzamelt reisgadgets

Een avonturenwinkel is als een paradijs voor jou. Je kunt er gerust een paar uur doorbrengen zonder je te vervelen. Het lijkt wel alsof je alles nodig hebt. Met jouw verjaardag kunnen ze je gelukkig maken met nieuwe reisspullen of een bon om er zelf te kopen.

 

3. Tijdens het reizen, droom je al van jouw volgende bestemming

Nog voor je terug thuis bent, heb je al een idee waar de volgende reis naartoe zal gaan. In de boekenwinkels in het buitenland of op het vliegveld blader je steevast in de reisboeken op zoek naar ideeën. Tijdens het praten met andere reizigers doe je ideeën op en stel je veel vragen over hun vorige reizen.

 

4. Jouw verhalen beginnen vaak met: toen ik op reis was…

Je hebt altijd wel iets te vertellen over een situatie op reis. Soms denk je dat je vrienden echt wel gek moeten worden van jouw reisverhalen. Maar ja… je hebt dan ook al veel avonturen meegemaakt.

 

5. Jouw mobiel staat vol reis-apps

Met stip op 1: een reis-app om vliegtickets te boeken want je checkt af en toe de prijzen van vluchten naar jouw droombestemmingen. Ook een app om hotels te boeken en om valuta te berekenen ontbreken niet. Je bent op de hoogte van nieuwe apps en bent er als de pinken bij om ze te proberen.

 

6. Het vliegveld is jouw tweede thuis

Jouw reis begint al in het vliegveld en je voelt je er helemaal thuis. Tijdens het wandelen naar de gate vind je het leuk om de andere bestemmingen op de bordjes te bestuderen. Je kijkt graag naar de andere reizigers en geniet van het gebeuren rondom jou.

 

7. Reisblogs en lonely planets zijn jouw leesvoer

Je kast staat vol reisboeken, reisgidsen en je hebt misschien wel een abonnement op een travel magazine. Op facebook ben je lid van verschillende reisgroepen en je leest graag de reisblogs van andere reizigers. Als iemand een vraag heeft over een bestemming waar je al bent geweest dan geef je graag jouw mening en tips.

 

8. Je droomt weg bij het zien van een vliegtuig

Zie je een vliegtuig overvliegen? Dan wil je stiekem weten waar die naartoe gaat en word je in gedachten gekatapulteerd naar het interieur van een vliegtuig.

 

9. Je geniet meer en meer van simpele dingen

Een zonnestraal, de natuur, frisse lucht, een stevige trektocht, een zalige douche, het drinken een pintje op een mooie plaats, een babbeltje met vreemden,.. Het zijn een paar dingen waar je steeds meer van gaat genieten zowel op reis als wanneer je thuis bent. Je spaart liever geld om te kunnen reizen dan om luxe te kopen.

 

10. Je bent expert in het inpakken

Tijdens het reizen leer je leven met weinig spullen. Hoe meer je reist, hoe minder je wil meenemen en hoe beter je er in slaagt om jouw rugzak of koffer efficiënt in te pakken. Je kent verschillende tips om jouw spullen goed op te bergen.

 

Vond je dit artikel leuk? Like ons op facebook en blijf zo op de hoogte van alle tips en nieuwtjes over backpacken.
admin • 9 augustus 2017


Previous Post

Next Post

Close